Mi történik akkor, ha a bírónő nem tud ítéletet mondani aznap?
Van egy ügyem vádlott vagyok messze, délalföldön és valamikor lesz tárgyalás de nem tudom mikor, mert objektív ok miatt nem lesz megtartva a jövőhéten, levelet is kaptam róla és majd valamikor máskor ledz biztos, majd kitűznek új határnapot.
A vádbeszéd és védőbeszéd levélben megjött. A vádbeszéd 14 oldalas, a védőbeszéd 1 oldal sincs csak pár mondat.
Az utolsó szó jogán felszólalásomra várnak, azt írták, hogy írásba is megtehetem a járvànyügyi intézkedések miatt, de olyan hügye nem vagyok, majd személyesen mondom ott. Ha írásban nem teszem meg, akkor oda van írva, hogy új hatàrnapot tűznek ki, melyre a megjelenésem kötelező.
Tekintettel arra, hogy az esetek 90 %-ban 13 órára szoktak idézni, mert messze lakom, ezért a tárgyalást 16 óra előtt be kell fejezni.
Az utolsó szó jogán már most tudom, a vádbeszédre való tekintettel sokat kell beszèlnem, mindent ki kell elemeznem, amire kitért az ügyész, azt meg kell nekem magyarázni, már most látom, hogy 16 óráig el fog tartani.
Kb kèt két és félóra simán lesz a beszédem, ezt már most tudom, mert szövegkiemelővel áthúztam, amit cáfolok, amire az ügyész kitért és kb 150 ilyen szakasz van.
Kèrdésem:
Az ítélethirdetés, hogy lesz aznap kimondva, meghozva?
Természetesen bírónő tervezi, hogy ítèletet hoz, azt megindokolja.
De mi történik, mi lesz, ha aznap erre nem lesz ideje?
A gyakorlatban nem egyenlő a gyilkossági ügy egy piti vagyon elleni bűnesettel.
Az én (piti vagyon elleni) ügyem, ott a bíróságon olyan, hogy lesz@rják.
Nem én vagyok ott a téma.
Van sok dolguk.
#22-es.
Nem tudtam, hogy te vagy, aki korábban azt írta, hogy bíróságon dolgozott, mert ez az oldal, akinek nincs a neve feltüntetve, az úgy teljesen anonim.
Akkor úgy kérdezem, hogy mennyi ideig érdemes beszélni utolsó szó jogán?
Megtámadtak, lefújtam gázspray-vel a támadót, kihívták a rendőröket, előállítottak garázdaság miatt, közben azt m9ndta valaki, hogy bentről pénz tűnt el, emellé lopás miatt is meggyanúsítottak. Egy fél év mulva kihallgatásra idéztek, közölték, hogy ez rablás, meg mellé egy másik helyről lopás. Egyiket sem követtem el csak úgy állítják be. A gázspray-vel a pasit lefújtam, azt viszont önvédelemből. Rendőrség ügyészség ellenem van. Több mint egy éve bíróságon az ügy. Természetesen a mai napig határozottan tagadok. Legközelebb, ha lesz a tárgyalás, akkor utolsó szó joga lesz, meg ítélethirdetés. Bonyolult az ügy, olyan tárgyi bizonyíték, kamerafelvétel nem áll rendelkezésre, amin az látszik, hogy én bűncselekményt követnék el csak a tanúk összebeszéltek és úgy állítják be a dolgot. Már az ügyész is kínjában azt írta, hogy ugyan nincs olyan közvetlen bizonyíték, amin látszik az elkövetés, de ki kehet következtetni rá.
Tehát az ügyész 14 oldalas vádbeszédet írt, amit postán a bíróság elküldött, én erre reagálnék, de ha nem ajánlod, nem mondok semmit.
Megfogadom, amit tanàcsoltál.
Viszont igaz, hogy nagyon ritka a felnentés?
Tehát, ha valaki vádlott, el lesz ítélve?
Erről csak van tapasztalatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!