Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik akkor, ha a...

Mi történik akkor, ha a bírónő nem tud ítéletet mondani aznap?

Figyelt kérdés

Van egy ügyem vádlott vagyok messze, délalföldön és valamikor lesz tárgyalás de nem tudom mikor, mert objektív ok miatt nem lesz megtartva a jövőhéten, levelet is kaptam róla és majd valamikor máskor ledz biztos, majd kitűznek új határnapot.

A vádbeszéd és védőbeszéd levélben megjött. A vádbeszéd 14 oldalas, a védőbeszéd 1 oldal sincs csak pár mondat.

Az utolsó szó jogán felszólalásomra várnak, azt írták, hogy írásba is megtehetem a járvànyügyi intézkedések miatt, de olyan hügye nem vagyok, majd személyesen mondom ott. Ha írásban nem teszem meg, akkor oda van írva, hogy új hatàrnapot tűznek ki, melyre a megjelenésem kötelező.

Tekintettel arra, hogy az esetek 90 %-ban 13 órára szoktak idézni, mert messze lakom, ezért a tárgyalást 16 óra előtt be kell fejezni.

Az utolsó szó jogán már most tudom, a vádbeszédre való tekintettel sokat kell beszèlnem, mindent ki kell elemeznem, amire kitért az ügyész, azt meg kell nekem magyarázni, már most látom, hogy 16 óráig el fog tartani.

Kb kèt két és félóra simán lesz a beszédem, ezt már most tudom, mert szövegkiemelővel áthúztam, amit cáfolok, amire az ügyész kitért és kb 150 ilyen szakasz van.

Kèrdésem:

Az ítélethirdetés, hogy lesz aznap kimondva, meghozva?

Természetesen bírónő tervezi, hogy ítèletet hoz, azt megindokolja.

De mi történik, mi lesz, ha aznap erre nem lesz ideje?

2021. ápr. 22. 12:22
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Dogoztál bíróságon, múlt időben.

Valamikor úgy volt, mostmár be kell fejezni.16 óráig.

2021. ápr. 22. 15:01
 12/33 anonim ***** válasza:
Tehát azért fogsz ott időt húzni, hogy hátha későbbre fogja halasztani az ítélethirdetést. Azt ugye tudod, hogy ezzel a 2 és fél órás beszéddel alaposan felbosszantod majd a bírót?
2021. ápr. 22. 15:23
 13/33 A kérdező kommentje:

Miért?

Az ügyész, ha nagyon hosszú 14 oldal vádbeszédet írt, az olyan mintha ott mondta volna el, nem 10 perc lett volna. Az ügyész nem bosszantotta fel a bírót? Gondolom nem.

Akkor én miért nem beszélhetek sokat?

Az ügyésznek minden álláspontjára ki kell térnem.

Ha csak röviden írta volna le az ügyész, rövid lettem volna én is.

Csak úgy random raktam össze, hogy ez lesz kb 3 óra, amit beszélek vagy két és fél, de lehet hogy két és fél sem, hanem csak két óra 25 perc.

Egyébként megjegyzem, hogy a multkori tárgyaláson mondtam.a bírónak, hogy az utolsó szó jogán kívánok több dolgot elmondani, de az nem 10 perc lett.

Mondta is magában, hogy "Ettől félek."

2021. ápr. 22. 15:32
 14/33 A kérdező kommentje:
*lesz
2021. ápr. 22. 15:33
 15/33 anonim ***** válasza:
Senkit nem érdeke levike. Ha 1 héten át beszlélsz se lenne értelme. Se a nyomozás során sem a tárgyalásokon nem volt érdemi védekezésed soha amit vizsgálni kéne, majd pont az utolsó szó jogán próbálkozol megvetni a világot... csodálkozom ha nem alszik el rajta mindenki
2021. ápr. 22. 21:37
 16/33 anonim ***** válasza:
Nincs is jobb annál, mikor az utolsó szó jogán még kicsit megutáltatod magad. Elég lesz annyi, hogy megbántam, bocsánat.
2021. ápr. 23. 06:59
 17/33 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Nem érdekel, ha megutálnak, felőlem ordibálhat is a bírónő, hogy "elég lesz ,mert nem bírom tovább", akkor is végig mondom.

Mit tud csinálni, hogyha felbosszantom?

Ha van bizonyíték, akkor ha nem bosszantom fel, ha felbosszantom, akkor is elítél.

Ha pedig nincs bizonyíték és ha felbosszantom, ha nem, akkor fel kell mentenie mégha magánemberként tudná, hogy esetleg bűnös lennék, de ha nincs bizonyíték fel kell mentenie.

2021. ápr. 23. 13:22
 18/33 anonim ***** válasza:
A büntetés mértékét viszont befolyásolhatod ezzel az akcióddal.
2021. ápr. 23. 13:35
 19/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom hol élsz, de a büntetést nem akkor abban a 10 percben hozza meg a bíró míg utolsó szó után kimegy mindenki a tárgyalóból és 10.perc múlva szólítja a bíró, hanem előre megírja az ítéletet, előre meghozza.

A másik, hogy a törvény annyit enged utolsó szó jogán beszélni, amennyit akarok, nincs megszabva. Emiatt nem hozhat súlyosító ítéletet, ez nem okoz súlyosítást.

Ha mégis ezért akar a bírónő súlyosítani, mert sokat beszélek, azt megpanaszolom és szépen leírom és csatolom a másodfokú bírósàgnak törvényszéknek. Minden jegyzőkönyvet kikérek, ahogy eddig is minden elhangzott a tárgyaláson meglesz.

2021. ápr. 23. 14:59
 20/33 anonim ***** válasza:

Ha olyan kibszott okos vagy, akkor ne kérdezgess. Tudsz te mindent.

Egyébként gyilkossági ügyben pont ismerős kapott végül két évvel kevesebbet, az indoklásban el is hangzott, hogy az utolsó szó jogán megbánást tanúsított.

2021. ápr. 23. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!