Nyithatnak a könyvtárak vagy sem?
Kicsit meg vagyok zavarodva segítsetek ki.
a 144/2021 rendelet szerint a szolgáltató helyeknek nem kell zárva tartani
a 484/2020 szerint a könyvtárnak zárva kell lennie
de a könyvtár is egy szolgáltató, akkor most nyithat vagy sem?
Most úgy általánosságban érdekelnek a könyvtárak, vagy egy konkrét könyvtár? Mert ez utóbbi esetben nézd meg az adott könyvtár honlapját, ennél biztosabbat itt senki nem tud neked mondani.
Én is megnéztem az "én" könyvtáram honlapját, és a Hírek első híre az, hogy mától nyitva vannak. Előre össze kell állíttatni a könyvcsomagot (mondjuk, a honlap alapján), és a bejáratnál adják át, a régieket meg átveszik. A könyveket ózongenerátorral fertőtlenítik.
"484/2020 szerint a könyvtárnak zárva kell lennie"
Ilyen nincs a jogszabályban. Ott "csak" az áll, hogy tilos (a könyvtárak és más felsorolt intézmények) látogatása és e helyszíneken - az ott foglalkoztatottak kivételével - a tartózkodás.
Tehát nem kell zárva lennie, de bemenni a dolgozókon kívül másnak nem szabad. Ezért nem gond, ha ajtóban, ablakon át szolgálják ki az ügyfeleket. Hülyeség ugyan, de a jogszabályi előírásoknak megfelel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!