Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkahely talált egy jogi...

A munkahely talált egy jogi kiskaput a teszteltetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindenkinek csináltatni kellett egy koronavírus tesztet, illetve karantén de még sima táppénz után is kell ezentúl. És itt jön a csavar: a munkáltató csak a negatív tesztet fizeti ki. Hiába van ott az iparkamara weboldalán hogy ha a teszt a munka feltétele akkor a munka törvénykönyve szerint a munkáltatónak kell biztosítania, mert azt találták ki hogy ők nem "koronavírus tesztet" hanem "negatív koronavírus tesztet" várnak el mint munka feltétele. Ezáltal a pozitívakat nem fizetik ki, hisz az nem a munka feltétele.

Mi a véleményetek? Szerintetek legális jogi kiskapu vagy joggal való visszaélés esetleg más?

2021. ápr. 18. 17:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szar ez az alapítványi iskola
2021. ápr. 18. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez az ország úgy szar ahogy van.
2021. ápr. 18. 17:15
 3/11 A kérdező kommentje:

#1 mi az az alapítványi iskolás dolog? Sokszor látom ezt a kommentek között de nem tudtam még úgy beazonosítani mint pl a levikés dolgot mert ott néha én is látom a kérdéseit.

Természetesen nem alapítványi iskoláról van szó amúgy.

2021. ápr. 18. 17:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Bármit megtehetnek, engem karantén miatt rugtak ki ex főni szerint nincs vírus csak pihenni akartam. És megszűnt a pozícióm.. ennyi, ez Magyarország.
2021. ápr. 18. 17:28
 5/11 anonim válasza:

Nálunk is volt olyan aki igazolt KÓRHÁZI ápolásra szoruló kovidosként 3 hét után jött vissza, és a felmondólevele várta.

Még aznap pakolhatott mert merészelt kórházba kerülni.

2021. ápr. 18. 17:30
 6/11 A kérdező kommentje:

#4-5 oké azok jogellenesek, nem is kérdés. Mondjuk nem értem miért nem vettétek igénybe a munkaügyi bíróságot.

De ne térjünk el a tárgytól, ami a kérdésembe szerepel az legális-e?

2021. ápr. 18. 17:53
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk, nem értem, miért nem veszed igénybe a munkaügyi bíróságot.
2021. ápr. 18. 17:58
 8/11 A kérdező kommentje:

#7 egyszerű: mert nincs miért. Nekem nem lett pozitív. Sőt egyelőre még egy munkatársamról sem tudom hogy az lett, majd holnap kiderül hogy mennyien nem jönnek.

De mi ez a sok offolás? :D Nem gond csak fura.

2021. ápr. 18. 18:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Off, az alapítványi iskolás kérdező szokott olyan kérdéseket feltenni, amiben nem fizetik ki az iskolában, egyoldalúan szerződést módosítottak, kötelezik távmunkára, de nem adnak eszközt, ha sajátja rossz, beperelik vagy kirúgják, mivel nem dolgozik stb. Szóval ő is egy visszatérő.
2021. ápr. 19. 08:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Oké értem, hát én még nem nagyon találkoztam a kérdéseivel vagy csak nem tűnt fel.

Amúgy a részlegemen mindenki negatív lett. De azért érdekes kérdés hogy ez legális kiskapu-e vagy sem, de gondolom itt nem igen kapok rá választ (no offense gondoltam az elején is hogy ez nem egy könnyű kérdés)

2021. ápr. 19. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!