A munkahely talált egy jogi kiskaput a teszteltetéssel kapcsolatban?
Mindenkinek csináltatni kellett egy koronavírus tesztet, illetve karantén de még sima táppénz után is kell ezentúl. És itt jön a csavar: a munkáltató csak a negatív tesztet fizeti ki. Hiába van ott az iparkamara weboldalán hogy ha a teszt a munka feltétele akkor a munka törvénykönyve szerint a munkáltatónak kell biztosítania, mert azt találták ki hogy ők nem "koronavírus tesztet" hanem "negatív koronavírus tesztet" várnak el mint munka feltétele. Ezáltal a pozitívakat nem fizetik ki, hisz az nem a munka feltétele.
Mi a véleményetek? Szerintetek legális jogi kiskapu vagy joggal való visszaélés esetleg más?
#1 mi az az alapítványi iskolás dolog? Sokszor látom ezt a kommentek között de nem tudtam még úgy beazonosítani mint pl a levikés dolgot mert ott néha én is látom a kérdéseit.
Természetesen nem alapítványi iskoláról van szó amúgy.
Nálunk is volt olyan aki igazolt KÓRHÁZI ápolásra szoruló kovidosként 3 hét után jött vissza, és a felmondólevele várta.
Még aznap pakolhatott mert merészelt kórházba kerülni.
#4-5 oké azok jogellenesek, nem is kérdés. Mondjuk nem értem miért nem vettétek igénybe a munkaügyi bíróságot.
De ne térjünk el a tárgytól, ami a kérdésembe szerepel az legális-e?
#7 egyszerű: mert nincs miért. Nekem nem lett pozitív. Sőt egyelőre még egy munkatársamról sem tudom hogy az lett, majd holnap kiderül hogy mennyien nem jönnek.
De mi ez a sok offolás? :D Nem gond csak fura.
Oké értem, hát én még nem nagyon találkoztam a kérdéseivel vagy csak nem tűnt fel.
Amúgy a részlegemen mindenki negatív lett. De azért érdekes kérdés hogy ez legális kiskapu-e vagy sem, de gondolom itt nem igen kapok rá választ (no offense gondoltam az elején is hogy ez nem egy könnyű kérdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!