Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam a lakást, de nekem...

Eladtam a lakást, de nekem jöttek a közüzemi számlák?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 5éve eladtam egy házat vidéken. Mindent is az ő nevükre írattunk át az ügyvéddel, még a közüzemi számlákat is. Ennek ellenére nekem jött egy 100ezres csekk. A vevők természetesen eltűntek, sem a telefont nem veszik fel, sem az sms-ekre nem válaszolnak. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mit kell tenni. Mert ha perre viszem a dolgot, akkor még nekem kell kifizetni az ügyvéd árát stb. Ilyenkor elég ha telefonálok a közüzemeseknek, hogy valamit elnéztek?

2021. ápr. 15. 16:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

"Mindent is az ő nevükre írattunk át az ügyvéddel, még a közüzemi számlákat is"

Azt nem az ügyvéddel kell átíratni, hanem a közműszolgáltatóval.

2021. ápr. 15. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

ügyvédnek semmi köze a közüzemi dolgokhoz. Azt nektek kellett volna intézni meg a vevőnek.

Gondolom nincs semmilyen közmű nyomtatványod az ügyfélváltozásokról. Ebben az esetben egyetlen közmű sem lett átírva. Ha nincs átírva akkor a közműnél sem tudnak semmit sem csinálni.

2021. ápr. 15. 16:33
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Mond meg nekik, hogy fizessék be, mert te nem fogod.

Aztán max. kikötik a villanyt, de az neked mindegy.

2021. ápr. 15. 16:38
 4/14 anonim ***** válasza:
bizony, azt nem az ügyvédnek, hanem neked kell elintézned külön külön mindegyik szolgáltatóval. Elég bonyolult dolog lesz. A villanykikötés nem ügy, viszont az már baj, ha rajtad hajtják be majd az esetleges éves hátralékokat
2021. ápr. 15. 16:43
 5/14 A kérdező kommentje:
De ha huzamosabb ideig nem fizetem be a tartozást, akkor rajtam fogják leverni, nem? Mert nem igazán esik jól más helyett fizetni a százezreket megmondom őszintén
2021. ápr. 15. 16:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de ez eszedbe juthatott volna, amikor eladtad a lakást.

Minél hamarabb cselekszel, annál kevesebbet kell kifizetned. :)

2021. ápr. 15. 16:48
 7/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Mindent is az ő nevükre írattunk át"

Akkor arról papírod van, kaptál egy végelszámolást a szolgáltatótól. Azt beviszed-beküldöd nekik és el van intézve a dolog. Ha te az ügyvédnek adtál (írásban) meghatalmazást, hogy a nevedben a közműveknél járjon el, és nem tette meg, akkor az ügyvédet keresheted a közműszolgáltató csekkjével.

2021. ápr. 15. 16:53
 8/14 A kérdező kommentje:
Elvileg a szolgáltató eladta a tartozást egy végrehajtónak. Ezt az infót kaptam. Ilyen létezik? 😅
2021. ápr. 15. 16:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy létezik. Ezért kellene minél hamarabb az új tulajjal bemenni a szolgáltatóhoz és tisztázni a dolgokat. Nem értem miért nem csináltál semmit 5 évig és hogyhogy nem kapcsolták ki az áramot, gázt a házban.
2021. ápr. 15. 18:55
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Ha eladta a végrehajtónak, akkor jól jártál, mert már nem kell fizetned.

Ezek a cégek nem hivatalosan járnak el, neked nem kötelező fizetned nekik.

2021. ápr. 15. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!