Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam valakinek valamit,...

Eladtam valakinek valamit, ami nekem működött, de neki már nem, ezért ő fel jelenthet vagy bármi?

Figyelt kérdés

Eladtam egy srácnak egy xbox 360-as gépet, ami állítása szerint folyamatosan nyitja a lemez tálcát, de nem olvassa be a cd-t, évek óta nem indítottam be az xboxot, de mikor bekapcsoltam, bele tettem a cd-t egyből elindította a játékot, és be is olvasta nekem, videót is küldtem neki arról hogy müködő képes a gép, akkor most mit tegyek?

Mert azt mondja inkorrekt voltam vele, mert azt mondta hogy vagy kifizetem a javítást, vagy vissza veszem a gépet, ha most letiltom vagy valami akkor abból lehet probléma? Mert én ezzel nem szeretnék foglalkozni mert tudom hogy működött, meg is fogdosta körbe nézte a gépet, tartozékait, akkor most ezek után reklamál?

2021. ápr. 14. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
29%

Menj el hozzá vagy beszéljetek meg egy találkozót és próbáljátok ki közösen.

Ha most adtad el neki és rögtön nem működött akkor a legegyszerűbb ha visszaveszed tőle és visszaadod a pénzt. nagyobb értékű tárgyaknál, pl. autóknál is vissza kell adni ha az eladást követően derül ki egy súlyosabb hiba.

természetesen mondhatsz nemet is de akkor neki meg joga van feljelenteni. Nem biztos hogy megteszi, de van rá esély.

Amikor megvette akkor kipróbáltátok ezt is? Ha nem, akkor most újra meg kellene tenni, hátha neked működik és akkor a probléma letudva. ha akkor kipróbáltátok és ez is rendben volt, akkor tényleg nincs mire panaszkodnia, egy használt gép a szállításkor is sérülhet és ha működött az eladáskor, az lehet az ő hibája is.

Reklamálni mindig lehet, fordított esetben te is szeretnéd ha visszavenné aki olyat adott el neked mait nem is tudsz használni.

2021. ápr. 14. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Videó alapján tudod bizonyitani hogy mükődőtt. A videó létrejöttének a dátuma is benne van a galériádba. Szóval nem hiszem hogy gond lehet belőle. Biztos xbox játékot próbáld belerakni?
2021. ápr. 14. 23:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de szerintem ez nem az én hibám hogy neki ez nem működik, mert nekem működött mikor kipróbáltam
2021. ápr. 14. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 Az nem számít hogy neked mi működött. Az a kérdés hogy akkor működött-e amikor a másik megvette tőled.
2021. ápr. 14. 23:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Miaz hogy nem számít nekem mi müködött te nyomorult?

Nem tudta személyesen nálam kipróbálni mert örsön akarta átvenni, ott nyílván nem tudta kipróbálni, tesztelni személyesen a gépet, de kérte hogy videózzam le ahogy működik, és én ezt meg is tettem neki, akkor ezek után miért nem működik neki ha nekem évekig jó volt?

2021. ápr. 14. 23:41
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

Figyelj ide te ostoba hülyegyerek.

Én szépen, tisztességesen és normálisan válaszoltam neked kétszer is. Erre te enkiállsz ilyen barom módján megnyilvánulni.

Hát csinálj amit akarsz és remélem a másik a pénzedet is visszaszerzi meg fel is jelent.

2021. ápr. 15. 00:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, hogy ezzel a kérdezövel nem kellene foglalkozni!
2021. ápr. 15. 00:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Évekig nem ment, te meg 1x bekapcsoltad.

Az ilyenekre szoktak adni min. pár nap próbagarit.

2021. ápr. 15. 05:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem állapodtatok meg bizonyítható módon, hogy lemond a kellékszavatosságról, akkor bizony feljelenthet, ha nem foglalkozol vele. Magánszemélyek közt mások a szabályok, mint vállalkozás esetén, de kellékszavatosság akkor is van.

[link]

2021. ápr. 15. 08:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!