Ha egy magyar lány és egy amerikai pasi lefekszik egymással, akkor is érvényes a magyar törvények szerinti 14 év beleegyezési korhatár ha a pasi már nagykorú? Vagy akkor illegális mert nem magyarok mindketten?
Magyarországon a magyar törvények érvényesek.
Az USA-ban az amerikaiak, amik ráadásul államonként változhatnak.
1-re:
Én úgy tudom, saját országának törvényei mindenütt érvényesek minden emberre. Vagyis, ha az amerikai hatóságok tudomására jut, hogy egy amerikai állampolgár külföldön túl alacsony korúval szexelt, akkor elítélhetik. Függetlenül attól, hogy a tett színhelyén éppenséggel legális volt.
Nem úgy van, hogy külföldön a látogatott ország törvényei ÉS a saját hazád törvényei vonatkoznak rád?
Nekem így rémlik és akkor ja, az amcsit pedofiliával bevarhatják...
A helyi területi hatályú törvények, s a saját ország személyi hatályú törvényei vonatkoznak rá. Az más kérdés, hogyan tud bármit is bizonyítani a másik ország, hogyan szerez adatokat. Pl. volt olyan ügy egy magyar nővel szemben, amiben kerítéssel vádolták a magyar hatóságok, de a németek nem intézkedtek ellene, mert náluk ez nem bűncselekmény, s a nő már évek óta ott élt és dolgozott.
A példádnál maradva, ha a hatóságok tudtára is jutna a dolog, nem tudnák bizonyítani, mivel a másik felet nem rángathatják ki az USA-ba, nem kötelezhetik vallomásra stb. Magyar hatóságok pedig beleegyezés miatt nem fognak intézkedni.
Egyébként a bűncselekményeket ott tárgyalják, ahol történtek, ott van az illetékesség, max. elfogultság miatt helyezhetik át más városba, megyébe az ügyet.
1: Arra mondjuk kíváncsi lennék, mi van, ha az USA-ban úgy fekszenek le egymással, hogy a felső testük az egyik, az alsó testük pedig a másik államban van? Akkor melyik terület törvényei vonatkoznak rájuk? :)
5: Viszont a marihuánafogyasztás utána még kb. 10 napig kimutatható vérből és vizeletből. Ha egy hollandiából hazaérkezőt így rajtakapnak, megbüntethetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!