Ha tudok arról, hogy valaki bűncselekményt követett el, de nem jelentem a rendőrségnek, abból lehet valami bajom ha később a rendőrség tudomására jut, hogy én tudtam róla de nem jelentettem?
Figyelt kérdés
Például lopás, garázdaság, rongálás, becsületsértés, szerzői jog elleni bűncselekmény vagy hamis tanúzás.2021. ápr. 12. 05:01
1/14 anonim válasza:
Aki elkövette tudja hogy tudod?
2/14 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ. De a válasz Igen. Minden állampolgár köteles jelenteni, ha információja van egy bűncselekményről. Ennek elhalasztása (ha kiderül) bűncselekménynek számít. De ahogy írtad is... Csak akkor ha megtudják, hogy te tudtál róla.
3/14 anonim válasza:
Ha félsz a bűncseleény elkövetőjétől... Tehetsz név nélküli bejelentést is. Ha kellő mennyiségű bizonyítékot találnak, akkor még csak tanúskodnod sem kell. De ez esetben senkinek ne beszélj a bejelentésről (barátok, család), mert visszajuthat az elkövetőhöz.
4/14 anonim válasza:
Aki elkövette még eltehet téged lábalól szóval a poliszáj jobb mint ez
5/14 anonim válasza:
Magadra és közvetlen családtagjaidra nem kell tanúskodnod/jelentened.
6/14 anonim válasza:
A kettes válaszolóra semmiképp ne hallgass.
Hülye a joghoz, mint a föld.
Kérdezd meg tőle, hogy milyen jogszabály teszi kötelezővé azt amit állít.
Elhúzhatna innen, másokat oltogatni, másutt hazudozni.
8/14 anonim válasza:
Jelentés elmulasztása csak bizonyos bűncselekmények (pl. emberrablás, alkotmányos rend elleni bcs-k) esetében bűncselekmény.
9/14 kovpet válasza:
Ahogy 8-as írja, vannak olyan bcs-k, amik feljelentési kötelezettséget vonnak maguk után. Azokat, ha nem jelented, akkor felelhetsz érte. Lopás, sőt emberölés(!) esetén sincs feljelentési kötelezettség.
10/14 anonim válasza:
8: Még akkor sem az.
A feljelentés elmulasztása csak alkalmazottként követhető el.
Bíró, ügyész, rendőr és hasonlók kötelessége az, hogy bcs észlelése esetén a feljebbvalójának vagy szakszervnek jelentést tegyen.
Magánember ilyesmiért nem büntethető.
Eleve, sok ember meg sem tudná itélni egy-egy eset körülményeiből, hogy történt-e bcs vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!