Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni az alábbi...

Mit lehet tenni az alábbi esetben osztatlan közös tulajdonnál?

Figyelt kérdés
Hivatalos értékbecslő által megállapított piaci árat kínáltam fel a másik tulajnak a telekrészéért (el akarja adni), közölte, hogy ő jó sokat akar érte, nem ennyit. Mit tehetek? Hogy vehetem rá, hogy elfogadja az árat?

2021. márc. 30. 14:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Annyiért adja el amennyiért akarja. Nem hatósági árak vannak ingatlanoknál (szerencsére).
2021. márc. 30. 14:56
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Sok mindent nem tehetsz, ha nem fogadja el az ajnálatot. Nem tudom, mennyire piacképes az ajánlat, de a tulajdonosok hajlamosak túlértékelni a saját ingatlanjaikat.

Indíthatsz pert a közös tulajdon megszüntetésére, aztán akkor majd csak a töredékét fogja kapni.

2021. márc. 30. 14:58
 3/14 A kérdező kommentje:

1/2

Irreális áron senki nem fogja megvenni, pláne, hogy osztatlan közös tulajdonba csöppenne bele. A telken majd összedől a ház, és sok a ramaty, szemét (mind az övé), tőlünk nem kért engedélyt ezek lerakásához.

2/2

Valóban túlértékeli, nem látja reálisan a helyzetet. Mi reális árat mondtunk neki, csak nagyon pénzéhes, már többször elszólta magát.

2021. márc. 30. 15:25
 4/14 A kérdező kommentje:

2/2

Nem indítok pert, mert szeretném a teljes telket. A per esetén gondolom elárverezteti a bíróság a teljeset, és mindenki kap valamit.

Hiba, hogy a város más részéhez hasonlítja a viszonyokat. A telek jó utcában van, jó környék, de inkább régi, de rendben lévő házak vannak ott. A tehetősebb építkezők kiszorultak a város bizonyos részeire, az új telkeket tartalmazó részekre, ahol egy telek 7-8 MFt, na erről álmodik a társtulaj, hogy ennek a felét szeretné kapni érte. Nekem kéne a telek, mert már a fele az enyém, és kitakarítanám stb., de kizárt, hogy másnak ez így tetsszen annyiért, amennyiért ő szeretné.

2021. márc. 30. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:

Tehát ő 3,5 milliót szeretne a fél telekért.

Gondold meg. Egyedül neked érne meg ennyit.

Más megoldás nincs.

2021. márc. 30. 17:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha van időd, energiád és pénzed rá, el kell kezdeni b***kurálni. Ha van bármilyen fizetnivaló (pl. közüzemi számla), tértivevényes levélben kell felszólítani, hogy fizesse ki a rá eső hányadot, akár minden egyes csekk érkezésekor. Ha megállapítható, hogy a tulajdoni hányadánál nagyobb területet használ, szintén fel kell szólítani arra, hogy ezt szüntesse meg vagy fizessen neked bérleti díjat. Esetleg ha van ismerősöd az önkormányzatnál, oda lehet szólni, hogy ugyan legyenek már kedvesek észrevenni ezt-azt (pl. engedély nélküli hulladéklerakás) és bírságot kiszabni. Annak is kérheted a tulajdoni hányadra eső részét. Ha ezt 1-2 évig csinálod és nem reagál, utána már van értelme polgári pert indítani. Pontosabban értelme akkor sincs, mert az ezredik értelmetlen tyúkpert indítjátok majd, de már van annyi károd, amit ha bevasalsz rajta, az nem nagyon fog tetszeni. Ha azt látja, hogy az örökölt telek nem csak a nagy pézt jelenti, hanem akár fizetnivaló is lehet rá, majd csak megunja és eladja, hogy ne legyen vele több baja.
2021. márc. 30. 17:06
 7/14 A kérdező kommentje:

5

nem, nekem nem ér ennyit, és szakértő szerint sem. a telek nem osztható semmilyen formában a hivatal mondta, tulajdonosváltás történhet a személyében, de senki nem fog neki ennyi pénzt kicsengetni egy jelenleg romos, szemetes területért. illúziót kerget.

Köszönöm a tippeket, körbejárom!

2021. márc. 30. 18:25
 8/14 A kérdező kommentje:

5

vagyis kevesebbet ajánlottam

2021. márc. 30. 18:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Akkor kivárod, míg rájön, hogy nem tudja eladni
2021. márc. 30. 18:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Csak remélem, hogy eljön a nap, hogy nem lefikázza a tett árajánlatomat, hanem közli, hogy elfogadja.
2021. márc. 30. 18:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!