Mit lehet tenni az alábbi esetben osztatlan közös tulajdonnál?
Sok mindent nem tehetsz, ha nem fogadja el az ajnálatot. Nem tudom, mennyire piacképes az ajánlat, de a tulajdonosok hajlamosak túlértékelni a saját ingatlanjaikat.
Indíthatsz pert a közös tulajdon megszüntetésére, aztán akkor majd csak a töredékét fogja kapni.
1/2
Irreális áron senki nem fogja megvenni, pláne, hogy osztatlan közös tulajdonba csöppenne bele. A telken majd összedől a ház, és sok a ramaty, szemét (mind az övé), tőlünk nem kért engedélyt ezek lerakásához.
2/2
Valóban túlértékeli, nem látja reálisan a helyzetet. Mi reális árat mondtunk neki, csak nagyon pénzéhes, már többször elszólta magát.
2/2
Nem indítok pert, mert szeretném a teljes telket. A per esetén gondolom elárverezteti a bíróság a teljeset, és mindenki kap valamit.
Hiba, hogy a város más részéhez hasonlítja a viszonyokat. A telek jó utcában van, jó környék, de inkább régi, de rendben lévő házak vannak ott. A tehetősebb építkezők kiszorultak a város bizonyos részeire, az új telkeket tartalmazó részekre, ahol egy telek 7-8 MFt, na erről álmodik a társtulaj, hogy ennek a felét szeretné kapni érte. Nekem kéne a telek, mert már a fele az enyém, és kitakarítanám stb., de kizárt, hogy másnak ez így tetsszen annyiért, amennyiért ő szeretné.
Tehát ő 3,5 milliót szeretne a fél telekért.
Gondold meg. Egyedül neked érne meg ennyit.
Más megoldás nincs.
5
nem, nekem nem ér ennyit, és szakértő szerint sem. a telek nem osztható semmilyen formában a hivatal mondta, tulajdonosváltás történhet a személyében, de senki nem fog neki ennyi pénzt kicsengetni egy jelenleg romos, szemetes területért. illúziót kerget.
Köszönöm a tippeket, körbejárom!
5
vagyis kevesebbet ajánlottam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!