Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem történt meg, akkor...

Ha nem történt meg, akkor törvénybeütköző olyat kiírni GYK-ra, hogy megerőszakolt az utcán két járőr, miután odamentem hozzájuk segítséget kérni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 30. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

(b) Tilos személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (különösen ami egy másik Felhasználót zavarhatja kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt), továbbá mások becsületére, jó hírnevére sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan. Tilos olyan tartalmat elhelyezni, amely gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas.

(j) Tilos szándékosan félrevezetni a többi Felhasználót vagy azokat, akik segítséget vagy kérdésükre választ várnak bármely témakörben.

Bővebben itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felhasznaloi_szabalyzat

2021. márc. 30. 13:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Törvénybeütközésről kérdeztem.
2021. márc. 30. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, simán ráhúzható a becsületsértés, ha akarják és bíróságra jut az ügy. Amire nyilván kb nulla az esély, mert senki nem vesz komolyan egy anonim gyk kiírást, valószínűleg törlik is a kérdést rövid időn belül. De facebook-on már nem merném megtenni a helyedben.
2021. márc. 30. 13:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Kinek a becsületét sértem? Még csak annyit se állítok, hogy Magyarországon történt az eset, így nem mondhatják, hogy a magyar rendőrség becsületét sértem.
2021. márc. 30. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Várható a közeljövőben egy hasonló kérdés a Szexualitás kategóriában?
2021. márc. 30. 13:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen.
2021. márc. 30. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Röviden: nem.
2021. márc. 30. 14:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha semmi nevet vagy egyéb dolgot nem írsz, ami létező személyhez köthető, csak kiírsz egy kitalált mesét, aminek nincs valóságalapja, akkor simán csak hazudtál, fikciót írtál. Hazudni nem törvénytelen.
2021. márc. 30. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!