Lelőhetem azt aki bejön a házamba?
Figyelt kérdés
Na, a joghoz értők válaszára lennék kíváncsi. Tegyük fel hogy egy kdegen betörő bejön a házamba és van egy legálisan tartott pisztolyom és megtámad meglőhetem ha utána szólok mentőnek rendőrnek. A főbb kérdése inkább az hogy megbüntetnek e miatta akkor is ha együttműködök és előtte nem volt semmi ügyem.2021. márc. 28. 09:27
11/15 anonim válasza:
Btk. 22. § (2) b) ba) bekezdés értelmében, ha lakásban éjjel látsz egy ismeretlent, megölheted, és nem vagy büntethető. A lelövés miatt legalábbis. Mert fegyverrel való visszaélés miatt a minimum a felfüggesztett, de még letöltendő is lehet belőle.
12/15 anonim válasza:
Ki az a barom, aki egy ilyen után rendőrt/mentőt hív???
Aki megteszi, az megérdemli a börikét.
13/15 anonim válasza:
Ássa el a kert végében, ha netán meghalna? A megtamadott érdeke is, hogy ennek hatósági nyoma legyen
14/15 anonim válasza:
Ha eltűnik a sötétlelkű, és nem volt annyi esze, hogy a betöréshez ne vigyen mobiltelefont, akkor a szolgáltató nagyjából méteres pontossággal meg tudja mondani, hogy hol járt, mielőtt megszűnt a jel. Vagy a haverja figyel kint, és látja, hogy villanyt kapcsolnak, a tesó meg sehol. Szóval, ebből is lehet balhé, nem csak abból, ha a tárgyalás után a rokonság bosszút áll.
15/15 anonim válasza:
"Magyarországon nem lehet legálisan tartott piszolyod."
Nekem van kettő is, mindkettő legálisan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!