Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lelőhetem azt aki bejön a...

Lelőhetem azt aki bejön a házamba?

Figyelt kérdés
Na, a joghoz értők válaszára lennék kíváncsi. Tegyük fel hogy egy kdegen betörő bejön a házamba és van egy legálisan tartott pisztolyom és megtámad meglőhetem ha utána szólok mentőnek rendőrnek. A főbb kérdése inkább az hogy megbüntetnek e miatta akkor is ha együttműködök és előtte nem volt semmi ügyem.

#fegyver #pisztoly #betörő #lövés #Illegális behatolás
2021. márc. 28. 09:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
Megbüntetnek érte, legalábbis ha cigány az illető, akkor biztosan.
2021. márc. 28. 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
71%

Nappal, kertben nem. Éjjel lakásban igen:

"Éjjel, csoportosan, fegyverrel vagy felfegyverkezve való elkövetett támadás esetében lakásba behatolásnál, vagy személy elleni támadásnál áll fenn a korlátlan jogos védelem, míg a lakáshoz tartozó kertben csak a fegyverrel elkövetett támadás esetén."

[link]

2021. márc. 28. 09:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"Az éjszakai sötétben a lakásunkban hunyorogva nem kell mérlegelnünk, hogy a behatoló pisztolyt vagy csak álkulcsot tart-e a kezében. Ha nincs nála gyilkolásra alkalmas eszköz, éjjel akkor is bármivel és bárhogyan védekezhetünk. Joggal feltételezhetjük ugyanis: ha nem tesszük, a tetten ért betörő öl meg minket."

[link]

2021. márc. 28. 09:48
 4/15 anonim ***** válasza:
3%
Nincs is lőfegyvered
2021. márc. 28. 09:51
 5/15 anonim ***** válasza:
38%
Mással is meg lehet ölni. Késsel pl.
2021. márc. 28. 09:51
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon nem lehet legálisan tartott piszolyod.
2021. márc. 28. 10:00
 7/15 anonim ***** válasza:
59%

6: miért ne lehetne? Csak macerás és drága a folyamat:

Éles lőfegyvert tartanál otthon? Így neked is engedélyezik, de baromi drága - Pénzcentrum

[link]

2021. márc. 28. 10:02
 8/15 anonim ***** válasza:
28%

Nem, sőt oda kell adnod neki a vagyonodat, és még így is te leszel a hibás.

Lásd annak idején a kertjét árammal védő bácsit. Az illetéktelen behatolókat megrázhatta az áram. Téged vagy engem miért nem?

2021. márc. 28. 10:29
 9/15 A kérdező kommentje:
Nincsen pisztolyom és nem is tudom hogy lehet szerezni csak érdkelt ha mégis lenne akkor megérné e
2021. márc. 28. 13:40
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz pisztoly, hogy jogos védelem keretén belül elhárítsd a jogtalan támadás, sőt, ha lenne is lőfegyvered, illegálisan, utána még téged is felelősségre lehetne vonni emiatt.
2021. márc. 28. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!