Hogyan működik az anyaságiról munkába visszatérő nők "visszavétele"?Kirúghatják egyből,ha visszamegy?
Vannak az anyasági támogatások, a CSED és a GYED ezek viszonylag korrekt összegek.Viszont miután a baba két éves lesz csak GYES jár, az pedig nem túl sok.
Sokan, a környezetemben elmennek dolgozni miután a baba elmúlt két éves.A kollégáim is így csinálták, én is így szeretném.Még van bő 6 hónapom.
Egy kollégámat, aki vissza akart volna menni, kirúgták, azzal az indokkal,hogy nem kell ember, meg a covid megtépázta a céget.
Multinacionális cégről van szó, nem valami kis kft-ről,azon belül pedig komoly diplomás munkakörről.
Törvényes-e az ilyesmi?
Én úgy tudom, köteles a cég visszavenni,köteles pozíciót biztosítani és nem csökkentheti a fizetésemet, sőt inflációt követően kell emelnie a visszatérés után.
Én nem vagyok rest munkaügyi bíróságra vinni az ügyet, ha úgy alakul.Kivéve, ha "megegyezik" a cég velem és kapok prémium végkielégítést a törvényen előírt összegen felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!