Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha le fog járni a domain és...

Ha le fog járni a domain és én regisztrálom abból ugye nem lehet bajom?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy sajátnevem.hu oldalam és ez létezik .com-al ami nem az enyém és heteken belül lejár. Ha a tulaj nem hosszabbítja meg és én beregsztrálom abból ugye nem lehet bajom? Egy magyar vezeték és keresztnév, méghozzá elég gyakori. Azért sejtem hogy lehet elfelejti újraregisztrálni mert a tartalmat rajta 2016-óta nem módosította és akkor lett regisztrálva, elvileg egyben 5 évre mert az "Updated On" egyenlő a "Registered On"-al. Mennyi esély van rá hogy bajom lesz belőle?
2021. márc. 24. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
12%
"elvileg" beperelhet érte (mint bármiért)
2021. márc. 24. 13:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Na igen erre voltam kíváncsi, akkor jobb ha nem regisztrálom? Pedig nagyon szeretném :(
2021. márc. 24. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Te döntsd el.
2021. márc. 24. 13:58
 4/7 A kérdező kommentje:
De megnyerné a pert? Mármint indok lehet az hogy eddig ő használta arra hogy utána a bíróság elvegye tőlem az ő javára?
2021. márc. 24. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Nem, nem perelhet be, nem tehet semmit.

Miután lejár a domain (mert lemondta, vagy nem fizette), van 2-3 hónap felmondási idő, parkoltatás. Ezalatt még visszavásárolhatja, de te még nem veheted meg.

Eztán kerül törlésre, és lesz újra megvásárolható. Ekkor az veszi meg, aki akarja, az eredeti tulaj nem tehet semmit. Max megkereshet téged és próbálhat alkudozni.

2021. márc. 24. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan vedd meg. Ha aztán visszakéri, akkor még eldöntheted, hogy odaadod-e neki, vagy belemész a jogi vitába. De lehet, hogy nem is foglalkozik már az oldallal, és nem fogja érdekelni.
2021. márc. 24. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha a jelenlegi tulaj olyan cég, egyesület vagy hasonló, akit a domain névhasználati joga megillet, akkor perelhet. Hogy kit mi illet meg, arról egy bizottság dönt, de biztos lehetsz benne, hogy nem fogod tudni beregisztrálni pl. a bmw.hu domaint, mert azt a BMW kívül másnak nem hagyják (úgy értem akkor, ha nem létezne).

Ha ilyen körülmény nem áll fenn, akkor nyugodtan megveheted a domaint, valószínűleg nem fog beperelni, ha pedig igen, akkor sem ítéli oda neki a domaint a bizottság.

2021. márc. 24. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!