Ha valaki ráíratja a házát egy rokonára, hivatalosan végrendelkezik, hogy ő örökli, és bejelentkezteti oda állandó lakcímre, majd meghal, akkor az támadható jogilag, ha közelebbi rokon támadná, de nem közvetlen egyenesági?
Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 08:59
1/9 anonim válasza:
Szia! Nem támadható. Ha a tulajdonos végrendelkezik, akkor nem. Tehát ha nekem lenne 4 gyerekem, de végrendeletemben megjelölök egy idegent és kizárom a gyerekeimet, akkor sem lenne támadható. A végrendelet a döntő.
2/9 anonim válasza:
De igen, támadható, mivel a köteles részből az egyenesági örökösöket csak nagyon nyomós indokkal lehet kizárni.
3/9 anonim válasza:
Sajnos ez nem igaz. Egyik barátnőmet az apja kizárta az öröklésből, mert az új élettársára iratott mindent. Pár hónapja halt meg, de barátnőm nem tudott ellene semmit tenni.
6/9 anonim válasza:
A köteles részre akkor is tarthatnak igényt a közelebbi rokonok, ha az illető végrendelkezett, bár ha nem közvetlen egyenesági, abban az esetben csak akkor, ha az egyenesági rokonok már nem élnek.
Az 1-es által írt esetben ez azt jelentené, hogy ha nem lenne végrendelet, az örökség négy felé oszlana. De mivel a végrendeletben csak az egyik gyereket jelölték meg, a másik 3 csak az 1/4 részek 1/3-ára, mint köteles részre tarthatnak igényt.
7/9 anonim válasza:
Ha a barátnőd apja még ÉLETÉBEN bárkire ráiratja a tulajdonát az NEM ÖRÖKLÉS! Ezt szabadon megteheti, hiszen amíg él addig rendelkezik a vagyonával szabadon. Ha úgy tartja kedve felteszi a ruletten a piros 6-osra.... Teljesen más a két témakör.
8/9 anonim válasza:
Sziasztok! Első és hármas válaszoló vagyok. Elnézést én értettem félre a kérdést. Ezesetben az előző válaszoló ír releváns információkat. Mégegyszer is elnézést kérek.
9/9 anonim válasza:
ha a hahálakor nem az ő nevén van az ingatlan, akkor abból nem örökölnek az örökösök, hiszen nem az elhunyté
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!