Öröklés lemondás / vissza utasítás, előzetesen lehetséges, érdemes?
A szüleimmel eléggé megromlott a kapcsolatom, anyámat 12 éve, apámat több mint 30 éve nem láttam.
Mindkettőnek új családja van, jól meg vagyunk így, távol egymástól.
A probléma azt hozza, hogy a megyét se tudom melyikbe élnek, csak annyit, hogy az ország másik felén valahol.
Nem akarok egyáltalán örökölni majd utánuk, és pláne nem több mint 300km -t utazni hagyatékra.
Azt tudom, hogy mindkettőnek van új párja, családja, apám irányában még féltestvér is lehetséges...
Tehát hogyan lehet lemondani, vissza utasítani előre?
Minek akarsz olyasmivel most foglalkozni ami lehet soha nem is lesz probléma?
Azt sem tudod mi van velük, lehet hogy az öröklésnél fel sem merül majd a neved, vagy nem is lesz mit örökölni utánuk.
Most több melóval járna elintézned hogy előre lemondj valamiről ami lehet nem is fog létezni, mint majd nem elfogadni az örökséget ha lesz.
Ha majd valamikor lesz hagyatéki tárgyalás ami téged is érint akkor egyszerűen le tudsz majd mondani az örökségedről a jegyzőnek írt hivatalos levéllel és ennyi.
Mint egyenesági közvetlen leszármazott mindenképp felmerül, ha más nem, a köteles rész miatt.
Én semmit nem akarok tőlük, és az új családjuktól se, aztán ha épp nyugaton dolgozom, kitudja mikor ér utol a közjegyző.
A NAV is 5 év után talált meg, hogy volt pár hónap TB tartozásom, mikor kimentem (több volt már rajta a végrehajtási illeték mint maga a tartozás).
Ezért gondoltam, hogy míg itthon vagyok rendelkezni kéne erről, még ha 5-10 év múlva is válna aktuálissá. (60 év körüliek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!