Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem egyenesági rokon...

Ha nem egyenesági rokon vagyok akkor is lehetek én az örökös?

Figyelt kérdés
Ez hogy működik? Az ismerősöm (fogadott nagyi) végrendeletet szeretett volna készíteni ügyvédnél, és rám is hagyni valamit, de hogy mivel nem egyenesági rokon vagyok, ezért nem olyan egyszerű a dolog.

2021. márc. 21. 18:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az ügyvédet én se értem.

A végrendeletben a köteles résznek megfelelő részt hagyni kell azoknak, akiknek jár, a többit vagy annak egy részét meg rád hagyhatja, ha akarja. De ez egy ügyvédnek rutinfeladat kéne, hogy legyen.

2021. márc. 21. 19:18
 12/17 A kérdező kommentje:

A papám felesége már negyven éve csak sajnos a papám 6 éve nincs köztünk.Apukám örökölte a lakás felét. Mamámnak nincs gyermeke, csak testvére és neki vannak gyermekei.

Az ügyvéd is valami törvényről magyarázott de mamám nem tudta pontosan idézni én meg nem erőltettem, csak olyan Magyarországi helyzetre jellemző lehetne ha tényleg nem ilyen egyszerű a helyzet hogy ügyvéd előtt ír egy végrendeletet slussz passz.

2021. márc. 22. 14:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Na most akkor nem egyenesági rokon vagy (ahogy a címkérdésben írtaad), vagy pedig az unoka...???

Nem értem...

2021. márc. 22. 14:59
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem vérszerinti nagyszülő a mamám. Papám első házasságából született az apám.
2021. márc. 22. 15:03
 15/17 anonim ***** válasza:

13-as: a mama nem a rokona, csak a papa volt az.

Kérdezö: ha a mama újra felhozza, akkor együtt menjetek el ügyvédhez, és úgy kérjetek fevilágosítást.

Ha jól értem, a lakás másik feléröl lenne szó, erröl minden probléma nélkül írhat a javadra végrendeletet.

2021. márc. 22. 15:04
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Hja az ügyvéd le akar húzni lóvéval.Nekem más ügyem volt,beírtam az ügyvedbroker.hu-ra nagyon különböző válaszokat kaptam.

Volt,aki azt írta 20000-ért felvilágosítást ad.

Aztán egy ismerősön keresztül szereztem egy jó ügyvédet,ő semmilyen pénzt nem kért "felhomályosításért" és elintézett mindent.

A neve Hajdú Sándor Lóránt a neten megtalálod.

2021. márc. 22. 15:04
 17/17 anonim ***** válasza:
No de a törvényes öröklés rendjének itt nincs relevanciája, ha a fogadott nagymama végrendeletet akar (hivatalosan , ügyvéd előtt) írni!
2021. márc. 22. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!