Az orvosnak joga van felszólítani, hogy menjek el
dolgozni?
Figyelt kérdés
Nem sérti ezzel a személyiségi jogaimat? Elvégre én azért megyek hozzá, hogy a betegségemmel foglalkozzon, az hogy dolgozom vagy sem miért tartozik egy orvosra? A TB-m fizetve van rendszeresen, ráadásul magánba mentem hozzá, tehát fizetősen! Ott volt velem bátyám is bent, aki tudná tanúsítani az elhangzottakat.
Neki joga van felszólítani, neked pedig jogod van munkakerülő herének maradni.
2021. márc. 20. 18:32
2/9 A kérdező kommentje:
#1 Képzeld tőzsdézek és üzletelek otthonról. Szerencsére nincs rá szükségem egyelőre, hogy valami trágya gány melót elvállaljak.. Mellesleg ehhez az orvosnak sincs semmi köze, azért nem avatom be a részletekbe. Neki nem ezzel kéne foglalkoznia. Nincsenek anyagi gondjaim szerencsére és aki nem áll be valami 12 órás gyári műszakba attól még nem lusta here..
2021. márc. 20. 18:37
3/9 anonim válasza:
Felszólítani??
Nem. A rendőr, jegykezelő, ellenőr szólíthat fel téged valami általad nem kívánatos cselekedetre.
Az orvos javasolhat. Mondhatta akár azért is, hogy többet legyél emberek között, mert pl depresszió gyanús vagy vagy bármi hasonló okkal. A munkának azért néha van terápiás hatása is. Ha otthon ül az ember az nem igazán tesz jót.
Az orvosnak semmi joga felszólítani és nem is kötelezhet erre.
2021. márc. 20. 18:39
4/9 anonim válasza:
Orvosilag indokolható, épp úgy, mintha azt mondaná, hogy tedd le a cigit/piát, vagy fogyj le. Se testi se szellemi egészségnek nem tesz jót a munka hiánya hosszútávon.
2021. márc. 20. 18:40
5/9 anonim válasza:
Bár ha tényleg valami egészségügyi javaslattal élve mondat, akkor esetleg megfontolhatnád így is.
Nem arról van szó, hogy valami alja melót végezz. Inkább egy hobbi szintű tevékenységet keress.
Ha milliárdos lennék én akkor is keresnék valami melót, csak úgy hobbinak. Nem azért, hogy fizessen vagy valami, hanem csak nem akarok unatkozni.
Némi kertészkedés is jó tudna lenni. Vagy pl valami informatikás meló. Ezek az én hobbijaimmal kapcsolódnak, nem neked javaslat.
Te is csinálhatnál bármit, hogy ne fásulj be. Ha meg csinálsz is, akkor meg végképp nem értem a dokit. Lehet csak okoskodni akart.
2021. márc. 20. 18:44
6/9 anonim válasza:
Már csak a #3, #4 hozzászólót tudom ismételni. Az egészségre kihat a munka, ezért teljesen jogosan kérdezi meg, hogy dolgozol-e és mit. Felszólíthat, hogy dolgozz, de ezzel semmilyen jogot nem sért, hiszen nem hivatalos. Inkább csak egy tanács.
2021. márc. 20. 18:46
7/9 anonim válasza:
“ #1 Képzeld tőzsdézek és üzletelek otthonról. ”. Adózni meg minek, ugye?
2021. márc. 20. 19:36
8/9 mindentudó99 válasza:
Miért ne szólíthatna fel jótanácsként ha úgy ítéli meg hogy segíthet a gyógyulásban. Aztán vagy megfogadod vagy nem. Nyilván nem gyomorfekéjed vagy covidod van mert akkor nem küldene
2021. márc. 20. 19:48
9/9 anonim válasza:
Elég nehezen hihető, hogy egy magánorvos a munkáddal foglalkozna, ha kifizeted.
Mire mondta ezt? Volt valami előzménye, amire ezt válaszolta?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!