Bérkorrekcióra vonatkozó szabályozás?
Hamarosan visszamegyek dolgozni 4 év gyereknevelés után. Multinál vagyok alkalmazott. A munkáltatóval egyeztettem az idôpontokról, most az ajánlatot várom a pozícióra és a bérre.
Be tudná linkelni valaki, hogy aktuálisan melyik törvény/paragrafus szabályozza a bérkorrekciót?
Jól tudom, hogy inflációval minimum kötelezô emelni, plusz figyelembe kell venni a többi alkamazott emelését is?
Tehát ha nekik 4 évig infláció fölött emeltek, akkor nekem is a fölött kell?
Köszönöm a hasznos válaszokat
Munka törvénykönyve 59. §
Az infláció egyáltalán nem számít mennyi volt, "a munkavállalóval azonos munkakörű munkavállalók részére a munkáltatónál időközben megvalósított átlagos éves béremelés mértékét kell alapul venni". Semmi mást.
Tehát ha az elmúlt 4 évben 30%-os átlagos béremelés volt akkor annyi. Ha 0 akkor meg annyi.
A helyzetet nehezíti, hogy te nem látsz rá, hogy mekkora bérfejlesztést végzett a cég, ha csak nem valamiféle bértábla van a munkahelyeden.
Kötelezően pedig - a minimálbér feletti bér esetén - egyáltalán nem kell emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!