Karantén-váláshoz néhány kérdés?
Több kérdésem is van:
1. hogyan lehet a jelen helyzetben válni, mi a menet személyes ügyintézés híján?
2. ha ügyvédet fogadok, elválhatok-e úgy, hogy nem jelenek meg a tárgyaláson, hanem az ügyvéd képvisel? (Akár normál helyzetben is, nemcsak most.)
3. 25 év után a vagyonmegosztásnál figyelembe vehető-e az, hogy én mindig kétszer annyit keresetem, mint a párom? Volt-e, akinek sikerült nem 50/50-ben kiszállni egy kapcsolatból.
(Kiegészítés: a párom alkoholbetegsége miatt szeretnék válni és ő most a fejébe vette, hogy anyagilag lenyúz engem. Én ezt nem tartom jogosnak, mivel a 18-at betöltött gyerekek továbbra is velem élnek majd.)
Köszönöm a válaszokat :)
1.
Az ügyvédnél maszkban, távolságot tartva megjelenhetsz, aztán a beadványt ő intézi.
2.
Igen
3.
Sajnos nem. Ha a párod egy fillért nem keresett volna, egy percet nem dolgozott volna, akkor is a házasság alatt szerzett vagyon közös vagyon.
Ez alól kivétel a magánvagyon, azaz az örökség, személyes ajándék, házasságkötés előtt szerzett ingó és ingatlan.
Én biztos nem itt érdeklődnék, hanem a konkrét adatokat az ügyvéd elé tárva - neki jogszabályokban foglalt titoktartási kötelezettsége van, nekünk semmi ilyenünk nincs - mérlegeltetném a lehetőségeket.
Van-e még kiskorú gyermek? (Elvileg 25 év után nem lehet, de ha mondjuk kései a gyermek, lehet akár még gyermek, vagy kisgyermek korú is, láttunk már ilyet... nem lenne egyedi, max. ritka)
Ha nincs házassági szerződés, akkor bizony 50-50. Nálunk is a ház nagy részét én fizettem ki, ha válnék akkor is járna neki az 50%.
A 18-at betöltött gyerek senkit nem érdekel, ha már nem nappali tagozatos. Ha igen, akkor tudtommal tartás megy.
Karantén válás 🤣🤣🤣🤣
Nincs karantén fogjátok már fel...
Köszönöm a hasznos válaszokat, igyekeztem intelligens vizeken evezni a témával.
9 anonim: csak remélni tudom, hogy nincs párod és a büdös életben nem is lesz (vagy legalábbis nem repedt!) ezzel a hozzáállással. Amúgy meg "csakmer" :DDDD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!