Érdeklődék, hogy van-e olyan kerület Budapesten, ahol nem tiltja rendelet a koldulást?
nem tudok róla, hogy bárhol is tiltva lenne a koldulás. örsön (14 ker) tuti nincs.
de sztem annyira nagy figyelmet nem kapnál. ha csak figyelmet akarsz, akkor bringázz végig meztelenül valamelyik főúton a belvárosban.
Ezeket találtam, de a jogtáram nem a leghatályosabb, 5 hónappal ezelőtt kaptam. Szerintem, ha csak álldogálsz, koldulhatsz nyugodtan, ha jól esik.
Koldulás
5. § (1) Aki közterületen vagy nyilvános helyen másokat zaklató módon koldul,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában másokat zaklató módon koldul: aki a járókelőket, illetve a nyilvános helyen jelenlévőket pénz átadása céljából leszólítja, illetőleg aki házról házra, lakásról lakásra járva kéreget.
(218/1999(XII.28.)Korm. r.
Gyermekkel koldulás
146. § (1) Aki a gyermekkorú személy társaságában koldul, illetve házalva kéreget, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2)
(3) A szabálysértési hatóság a szabálysértés tényéről, az érintett gyermek és az elkövető adatairól a gyermek lakóhelye szerint illetékes gyermekjóléti szolgálatot haladéktalanul értesíti.
(1999.évi LXIX.tv.)
A cél igazából a kereskedelmi csatornák bevonása.
Ha azt látnák, hogy egy sportolónak idáig kell süllyednie, hogy képviselhesse hazáját...
Bekerülhetnék egy-két műsorba, és onnan várnék nagyobb segítséget.
Csak nem szeretném, ha előtte megbüntetnének.
Amúgy van munkám is. Edző vagyok. Abból nehéz megélni kis hazánkban. 2 pici gyermek édesapjaként, nem tudok kispórolni 400 ezer forintot :(
De ha az újságkihordás olyan jól fizet, edzések előtt, után, alvás helyett is csinálhatnám.
Jó, hát ez nagyon aranyos és szomorú, de most komolyan egyszerűen nem lehet mindent támogatni! Valahol kell húzni határt sajnos. Láttad már, hogy kő-papír-ollót is közvetít a tv? Már annyi sportág van, hogy hihetetlen, ha mindenkit támogatgatnának, akkor egyszerűen másra nem lenne pénz.
Egyébként, az én férjem is sportolt, ő sem olimpiai sportágban, és mikor ment ki vbre akkor neki nem kellett 400ezreket spórolni, vitték őket, gondolom állta a klub. Nem lehet, hogy nem egy jó helyre jársz?
Könnyen elő fordulhat :D
Az ország egyik legeredményesebb klubjába járok, hiszen különben nem lennék Európa bajnok :)
Az önkormányzatoktól nem kapunk támogatást, hiszen nekik sem futja semmire. A tagdíjjak épp a terembérletre futják.
Kíváncsi lennék, hogy a férjed milyen klubba járt!
De azért köszönöm a hozzászólást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!