Ebben az esetben kié lesz a kocsi?
Tegyük fel van Zsófi.Neki van mondjuk kettő gyereke és egy kocsija ami a nevére van íratva.Van neki egy barátja is(pasija) akit Gábornak hívnak.Nem laknak együtt de találkozgatnak.A kocsi üzemben tartója Gábor
Mi van akkor ha Zsófi meghal,a kettő gyerekének nem kell a kocsi,tehát lemond róla de Gábor igényt tartana a kocsira,mivel ő vette meg,tehát gyakorlatilag övé a kocsi.Lehet ilyenkor a saját vagy más nevére íratni a kocsit?Előre is köszönöm a válaszokat!
Megy a következő örökösnek egész addig, amíg valaki el nem fogadja. Ha pedig senki nem fogadja el akkor az államra száll.
Az üzembentartónak nincs tulajdonjoga. Legközelebb Gábor ha autót szeretne majd nem trükközik hanem szépen a nevére iratja.
Gábornak semmi köze a kocsihoz, mert nem az ő nevén van és semmiféle formában nem örököl Zsófitól. Mindegy ki a kocsi üzembentartója, az a tulajdonviszonyban nem számít.
Örökölni csak végrendelettel lehet ha az illető nem közeli családtag vagy házastárs. Az együttélés sem alap az öröklésre.
A gyerek ha lemond az örökségéről akkor a következő rokonra száll és nem a barátra. Ha a gyerek azt akarja hogy Gáboré legyen a kocsi, akkor elfogadja az örökséget és nekiajándékozza. Ekkor Gábornak az ajándékozási illetéket kell befizetnie utána.
1
Azt sem tudod miről van szó de azért böfögöd a rosszindulatú kommentedet.Az én nevemre azért nem akarom írni mert itt semmi se biztos.Bármikor történhet olyan hogy elveszítem a munkámat,stb tehát nem tudok fizetni semmit és akkor jön a végrehajtó és lefoglalja.Neked ment is a piros x
2
Neked pedig köszönöm a hasznos választ.Ment a zöld pipa
4
Jaj szegénykém annyira rossz találgatásaid vannak hogy ez már szinte nevetséges.Sajnálattal közlöm de ez a kocsi hitel nélkül lett megvéve.Én nem háborgok,miért háborognék?Viszont jó móka ez a kis játék,várom a következő tippedet!Ha eltalálod az okot akkor kapsz egy zöld pipát,de sajnos rossz válasz esetén mennek a piros x-ek.Na tetszik a játék?Akkor hajrá!Izgalmasan várom a találgatásokat! :D Akkor sajnos mivel ez a kommented nem talált ment a piros x :( De hátha egyszer eltalálod és akkor kapsz majd a végén egy zöld pipát! Csak attól félek ez sose fog bekövetkezni :(
6
Honnan tudod hogy roncsom van?Azt se tudod hogy milyen fajta kocsim van.Nem tudom mit nem lehet megérteni azon hogy nincsen hitelem,azt csak a hülyék vesznek fel többnyire.Nézd,a mostani helyzetben nagyon nehéz munkát találni,így érthető ha ez foglalkoztat.Itt van ez a járványos szigorítás,szerencsére az én munkahelyemet nem érinti,de még bármi megtörténhet.A végrehajtó meg jöhet ha nincs pénz kifizetni ezt meg azt.Most még nincs megtakarításom,de később lesz
Nos,hát ez is rossz találat volt úgyhogy ez is egy piros x lesz.Nagyon rosszul áll a szénád :( Lehet jobb ha feladod ezt a kis játékot
Kérdező
Ha nincs hiteled akkor nincs olyan tartozásod amit már fizeted kell, nincs olyan ami miatt a végrehajtó jöhetne. Ha most akarsz kocsit venni, akkor most ne tedd ha nem biztos hogy lesz is munkád utána, hanem a pénzedet inkább arra használd fel hogy ne képződjön tartozásod.
Ha már van kocsid akkor azt át kell íratni és az megint költség. Még az ajándékozásnak is van illetéke. Egy nem nagy teljesítményű 10 éves opelnek is az átírása 55 ezerbe kerül az ajándékozásnál is.
A tartozásnál pedig nem jön azonnal a végrehajtó. Közeli családtagomnál történt meg, hogy közel 3,5 milliós közműtartozást halmoztak fel mire a bíróságon eljutott az ügy addig hogy adósságbehajtás legyen a döntés és mire a végrehajtásról értesítést kaptak, mindez kamatokkal együtt már 5,5 millióra ment fel. Vagyis akkor is halmozódott hónapokon át a tartozásuk amikor már évek óta perelte tőlük a pénzt a közműcég.
A vicc, hogy még ez után, hogy megküldték a figyelmeztetést, hogy a tartozást be fogják hajtani végrehajtással, volt 7 hónapjuk vevőt keresni a lakásukra és teljes áron el tudták azt adni. Senki nem abajgatta őket végrehajtással meg kilakoltatással, pedig budapesti ingatlanról, közműtartozásról volt szó.
Ha tartozásod keletkezik akkor első körben téged szólítanak fel a megfizetésére, nem jutsz hozzá a szolgáltatáshoz (kivéve egyes közművek, mint rokonaimnál, amiket nem lehetett korlátozni) pl. nem kapsz netet ha nem fizeted a telefonszámládat. Utána érkezik meg a cégtől a fizetési felszólítás és ha eltelt a megfelelő idő, akkor fordulhatnak bírósághoz hogy a tartozás behajtható legyen. Ha vége az ügynek akkor kerülhet az egész a végrehajtóhoz. Ez nem hónapok hanem évek kérdése. Olyan nincsen hogy nem fizetsz 2 hónapig és jönnek elviszik a kocsidat. ha megszorulsz akkor is van időd bőven eladni és abból kifizetni a tartozásodat. Mert az nem szűnik meg azzal hogy nem lesz a neveden autó, hanem halmozódik tovább, letiltják a fizetésedből közben.
8
Nagyon rendes tőled hogy ennyi időt szántál rám.Igazából az a helyzet hogy nem akarom elveszíteni a kocsimat mert nagyon szeretem.Gondolkoztam közben és lehet mégis a saját nevemre íratom.Holnap végzek egy kockázat elemzést is.Annak idején vettem fel diákhitelt,de nem tudtam törleszteni,küldtek is egy papírt hogy befejezték a végrehajtási folyamatot mert nem tudják behajtani.Innestől kezdve 5 év az elévülési idő ha jól tudom,de csak akkor ha nem kapok tőlük levelet.A másik aggodalom az a TB körül van,eléggé bonyolult az ügy,úgyhogy azt inkább nem részletezem.Most van munkahelyem,fizetik a TB-t,úgy néz ki életem végéig ez a munkahely lesz.A kérdés az hogy TB tartozás esetén maximum mennyit vonhatnak le a fizetésemből?
Köszönöm a hasznos választ,örülök hogy vannak még segítőkész emberek.Ment a zöld pipa!
#9 Ha van olyan tartozásod ami adó jellegű - mint a TB - akkor azt értesítés szerint hajtják be. Ott leírják, hogy vagy befizeted vagy neked kell részletfizetést kérned. Ha a hatóság már a fizetésedből tiltja le, akkor is van törvényi határa - keress rá mennyi lehet maximum.
De a TB-vel nem kellene játszani. Neked kell megkérdezned az egészségbiztosítónál, hogy egyáltalán most érvényes-e a biztosításod, mert elvileg akinek tartozása van annak nem érvényes. Hiába évekkel ezelőtti az elmaradás, ha az most is tartozásként van a rendszerben akkor problémát okozhat.
Egyszerűbb ha te mész elé a dolognak és kéred a részletfizetést. Akkor tudni fogod legalább hogy mennyit vonnak le a fizetésedből és mikor, nem kell félned tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!