Elkaptam egy domaint, amin régen jogsértő tartalom volt, de én legális tartalmat helyeztem el rajta. Lehet a régi tartalom miatt bajom?
Ma valaki felkeresett engem a régi tartalom miatt (személyiségi jogot sértett), ez már közel másfél éve nem érhető el az adott domainen.
Amióta a domain a nevemen van, kizárólag legális tartalom van rajta.
Lehet bajom abból, amire az előző tulajdonos használta?
Az érintett domain lejárt, nem hosszabbították meg, és én újra regisztráltam, mert jó név volt. A regisztrációkor nekem nem volt tudomásom arról, hogy az előző tulajdonosa mire használta ezt a nevet, a részemről teljesen jóhiszeműen jártam el.
Az internet archive oldalon és egyes keresőkben még lehet nyoma a régi tartalomnak, de ebből semmit sem vettem át, a jelenlegi tartalom teljesen legális.
Remélem, ha gond lesz, tudom bizonyítani, hogy a vitatott tartalmat az előd helyezte el.
Ma telefonon kerestek, szerencsére elég normális volt, ős elmondta, hogy zaklatták, és állítólag az én oldalamról vették a telefonszámát. Én is elmondtam, hogy lejárt ez a név, és újra regisztráltam, meg biztosítottam róla, hogy az adatai már nem szerepelnek rajta.
Ez így megfelelő rendezés, hogy elmondtad neki ezeket.
Ha mégis feljelent, akkor elég az ügyet vizsgáló rendőrnek is elmondani mindezt, meg megmutatni a dokumentet a szerződés kezdetéről, és máris ennyi a részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!