Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az LSD és a varázsgomba...

Az LSD és a varázsgomba legalizálása segíthetne az embereknek megvilágosodni?

Figyelt kérdés
Hallottam olyan esetekről, hogy embereknek pár alkalom LSD-zés vagy gombázás után kitágult a tudata, ezért abbahagyták a szer szedését mert a kívánt tudatmódosulást elérték, és áttértek a Buddhizmusra, hogy a Megvilágosodást keressék.

2021. febr. 25. 19:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
29%
Ha érne valamit már régen megtették volna.
2021. febr. 25. 22:51
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom elképzelni, hogy kis gombától meg lsd-től hirtelen az egész társadalom nagy megvilágosodottá változna"

Elég ha egy ember saját maga megváltozik, az már fejlődés. Ha én változom az a lényeg. Azt nem kell elvárni, hogy az egész társadalom változzon.

2021. febr. 26. 22:42
 13/23 Mattyer1 válasza:
100%

Csak azoknak segít, akik szeretnék is, hogy segítsen.

Általában azért ez egy áttörő élmény az ember életében.

Nem tudom, hogy próbáltad-e, de leírom az én véleményemet.

Szóval miután lecsengett egy trip, nyilván a hegy tetején vagy, élvezed a magaslatot, új tájakat fedezel fel, és valszeg még egy pár hétig eltarthat, mire leevickélsz.

Azok a példák, amiket te mondasz, valószínűleg abból merítkeznek, hogy míg ők lefelé másztak a hegyről, a figyelmüket megragadta egy újabb dolog. Sokan Istent fedezik fel, valaki buddhista lesz, valaki pedig visszavonul a természetbe. A lényeg, hogy lesz egy újabb dolog, ami segít neki, hogy továbbra is a magaslatokban legyen.

Azonban ha ez nem történik meg, a földre térsz vissza, viszont tény és való hogy az út során megváltoztál, megtapasztaltál pár új dolgot, és ezt kamatoztathatod is a késöbbiekben.

Általában ez a gyakoribb.

És bizony, vannak olyanok is, akiknél igazából semmit nem használ. Egy újabb fadza drog, amitől haluzol mint az állat, és ha kijössz belőle, már szívsz is a krekkpipádból.

A fontos az, hogy tudd, miért is akarsz egy ilyen szert kipróbáni. Legyenek előtted célok, legyen mögötted elegendő tudás a szerről. Igyekezz mindent megtenni azért, hogy a rituálé során minden a lehető legotthonosabb legyen.

Aztán kezdődjön az út.

2021. márc. 2. 23:33
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

Fontos ketté választani a gombát és az lsd-t. Az lsd egy szintetikus laborban kifejlesztett kémiai vegyület. Én személy szerint a gombát legalizálnám csak.

Ha van forrásod kísérletezz. Egy két használat után én éreztem maradandó gondolkodás változást. És igen függőséget nem igazán kapsz mert egy idő után csak nem használ és nem fogsz tudni enni többet. A természet adta nekünk nem véletlenül.

2021. márc. 25. 13:09
 15/23 anonim ***** válasza:
27%

"A természet adta nekünk nem véletlenül."

Hát ez elég ostoba érv mellette.

A tetrodotoxint is a természet adja még is pikk-pakk meghalsz tőle. :D

2021. márc. 25. 13:14
 16/23 anonim válasza:

Az a helyzet hogy az LSD által elért megvilágosodás szerű dolog csak viszonylag rövid ideig marad meg. Tehát ahogy írták én is hetekig eltarthat. Pl én biztos voltam benne hogy megtaláltam ami hiányzott. Találkoztam az egységgel, és vissza olvadtam valódibb önmagamba. Elmúlt minden félelem érzet is stb. Csakhogy ez pár nap alatt halványulni kezdett, és kb 1 hónap múlva már 99%-ban minden visszaállt a régi kerékvágásba. Visszatért az énem, és újra elkezdtem a butaságokat csinálni.

(Igazából én intravénás drogfüggő vagyok, és nekem csak rövid ideig használt.)

2021. márc. 25. 15:06
 17/23 anonim válasza:
16-os vagyok. Az lemaradt hogy az első komolyabb LSD utazásom több mint 10 éve volt. Akkor még nem úgy lőttem magam, de keményen függő voltam. Le is akartam számtalanszor szokni, és ezért elkezdtem meditációt gyakorolni. Erre az LSD által tapasztalt dolgok inspiráltak. Persze súlyos drogfüggőként nem lehet rendszeresen meditálgatni, de az időm kb felében napi szinten nyomtam (nyomom) van hogy napi több órát is meditálok. Viszont mégsem értem el, sőőt, meg sem közelítettem azt a fajta élményt mint amit az LSD, vagy a DMT mutatott. De amíg élek tovább folytatom a meditációt. Ha egyszer magamtól sikerülne elérni azt a szintet, akkor biztosan le tudnék szokni a drogozásról. Szóval az is lehet csak kevés volt a gyakorlás. Minden esetre vicces hogy 10 évnyi meditációval be se lehet karcolni, amit a papír megmutat 2 félér.
2021. márc. 25. 15:15
 18/23 anonim ***** válasza:
14%
Nem,a spirituális megvilágosodás józanul,megfelelő meditációs technikákkal és életvitellel intuitíve jön,semmilyen tudatmódosító nem segít ezen,amit ott látsz hallucináció,semmi köze az éber elmélyült tudatállapothoz.
2021. ápr. 16. 22:25
 19/23 anonim ***** válasza:
79%

tegnap 22:25

A meditácó semmire való időpazarlás. 10 év után sem lehet olyan mélyre eljutni, amivel a pszichedelikus drogokkal. Például EGO vesztés, eggyé válás az univerzummal, vagy önismeretre is jó.

2021. ápr. 17. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
48%

21:42

Viszont ellenben a drogokkal a meditációval valóban értek el megvilágosodást,bár az hogy konkrétan ki a valódi megvilágosodott azt nyilván nem lehet 100%-ig igazolni...

2021. ápr. 18. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!