Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért a 18. év a nagykorúság...

Miért a 18. év a nagykorúság kezdete?

Figyelt kérdés
2021. febr. 23. 18:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
#10 Aztán én 20 évesen teszem le mert idióta fejemmel 5 éves gimibe jelentkeztem. Már túl lehetnék az egyetem két szemeszterén ha van eszem és 4 évesbe jelentkezem. Nagyon sokat szoktam ezen bosszankodni mai napig. 1 évet elpocsékoltam.
2021. febr. 23. 22:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11

Akkor nem is 6 évesen kezdtél, úgy néz ki.

2021. febr. 23. 23:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 Jhajj, erről el is feledkeztem. Na mostmár aztán be kell vennem egy kis nyugtatót...
2021. febr. 23. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13

Arról nem tehetsz.

2021. febr. 24. 00:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt nézzük, az emberek nagyon nagy része még 30 meg 60 éves korban sincs abban a szellemi állapotban, hogy önálló, értelmes felnőttnek lehessen nevezni. Valahol meg kellett húzni egy határt, ahol már valamennyire képesek felelősséggel gondolkodni az emberek. És mivel egy 18 éves már dolgozhat, külön költözhet a szüleitől, gyereket csinálhat és nevelhet, így már nem lehet felügyelet alatt tartani, mert sok fiatal életéről nem sokat tud a saját szülője se, mivel nem otthon él, így nem is tudná megfelelően felügyelni. Ez egy technikai probléma, hogy a fiatalkorúnak mindenképpen felügyeletet kellene biztosítani, ami nem megoldható.

Különben meg, nagyon sok 18 éves megbízhatóbb, mint az 50 éves alkoholista apja, vagy a tévés baromságokat bámuló anyja. Nyilván van másként is, de hát nem lehet minden esetet egyenként megvizsgálni, és egyénenként eldönteni, hogy 16 évesen nyilvánítjuk felnőttnek, vagy 120 évesen se.

2021. febr. 24. 07:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a házasságkötés az, ami miatt lejjebb mehet a korhatár. Automatikusan nagykorúvá válsz, ha megházasodsz.
2021. febr. 24. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!