1 év után nem jogos elvárás hogy a home office feltételei szerződésben is rögzítve legyenek? Költségmegosztás eszközök stb
1 éve home officeban vagyunk mondhatni (2020 márc 10 óta).
Amikor elindult az egész az volt a duma hogy szerződést is módosítunk majd ha kiderül ez az egész home mennyire lesz tartós. ugyanis jelen állapot szerint a home semmilyen szinten nincs szabályozva, a szerződésben egy szó nincs erről.
Most 1 év elszaladt, továbbra is maradt a szerződés, a home nincs szabályozva.
Nem jogos elvárás hogy 1 év után írásban is rögzítsük a feltételeket, a költségek megoszlását a felelősségi határokat, az eszközök biztosítását stb?
teljesen alap kérdésekre továbbra sincs válaszunk, pl milyen alapon használok én 1 éve saját eszközt saját gépet saját netet céges célra, milyen alapon álljam én ezek költségét miért nem a cég állja
mi van ha a saját gép netán tönkremegy ki és miből vesz újat nekem stb (jó kérdés egy kollegának tönkrement a saját gépe és vehetett saját pénzből újat hogy dolgozni tudjon... mert a cégtől egy lyukas zoknit se kapunk, nem még laptopot...)
ezek alap kérdések melyekről semmit se tudni.
Érdemes kettéválasztani a problémát.
Mindenekelőtt ez nem COVID probléma, csak ez kidomborította. Home office legalább 50 éve létezik, igaz kezdetben csekély számban.
A kisebbik rész: a munkaadónak elvben elemi érdeke a főbb dolgok szabályozása. Ha mégse, az két dologra utal, 1) gyanús körülmények között működik. 2) a munkavállalók érdekérvényesítő ereje a nullához közelít. Pedig ők vannak többen.
A nagyobbik rész: a jelenlegi kormánynak még ez a legkisebb hiányossága, amit nem szabályoz. Ez elég bonyolult a részleteiben, sok megvitatást igényelne. Ehhez azonban alkalmatlanok a használt módszerek. Ennél nagyságrendekkel egyszerűbb, életbevágó dolgokat sem old meg, vagy hibásan. Ez megint az érdekérvényesítő képességgel függ össze. Mondjuk egy Dániában így viselkedne a kormány, már rég a tengerben lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!