Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasságunkból, egy lányunk...

Házasságunkból, egy lányunk született, aki 13. éves korában mivel elváltam a férjemtől, már 17 éve, azóta férjhez mentem, de nem tudom mi van a lányommal, egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot. Ötleteket kérnék a végrendelkezéshez?

Figyelt kérdés
A lányunk az apjával maradt, akiről semmit nem tudok.Én férjhez mentem már 16. éve a második férjemnek van három gyereke, akikkel nagyon jó a kapcsolatunk, férjemmel nagyon jól megvagyunk. Sajnos a lányomat sehogyan nem tudom elérni. e-mailjeimre nem ad választ, telefonon a hívásomat követően leteszi. Mivel a második házasságomban, jelentős vagyonnal rendelkezünk fele fele arányban, én az első házasságomból születendő lányomat nem szeretném ki hagyni az örökségemből. A mi kis családunk úgy döntöttek, hogy mivel összesen négy felé menjen az örökség egyformán. És így a lányom is örökös lesz. Milyen tanácsokat tudtok adni a mi ötletünk mellé még?
2021. febr. 18. 22:54
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Nem is tudod kihagyni az örökségből.

Miért most jut eszedbe hogy van egy lányod? Mit csináltál az elmúlt évtizedben? Ez nem olyan, hogy hoppá, most ugrott be, hogy nekem lányom is van ám.

Az örökségből nem tudod kihagyni a lányodat, a törvény kötelezően örökössé teszi, akár akarod, akár nem. Akkor sem ha soha nem fogsz vele találkozni.

Majd ha meghaltál akkor a hagyatéki tárgyalásra a jegyző előkeríti és megkapja az örökségét.

Amúgy ez nem egy túl nagy ország. Ha tényleg van jelentős vagyonod, akkor megfizetsz egy embert hogy keresse meg neked a lányodat. Ő majd felmegy a facebook-ra és 2 perc alatt megtalálja, neked meg majd kiállít egy jó vaskos számlát.

2021. febr. 18. 23:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Végrendeletet kell íratni, de ügyvéddel, hogy a nyelvi hibák miatt ne legyen támadható.

A helyi konzulátusnál is segítenek.

2021. febr. 18. 23:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Az elsőnek üzenem nem kérdéseket kérdeztem, hanem kérdésre várom a tanácsokat.Másodiknak, Köszönöm szépen a tanácsát. De az összes vagyont a négy örökösre szeretnénk íratni egyformán. Hogy van egy 176 m2-es lakásunk, van egy Mercedes Bent személygépkocsi a férjemé, az enyém egy Audi A6-os gépkocsi, van Balaton Bogláron egy kicsi luxus nyaralónk. És van sertéstelepünk vágóhíddal, Marha telepünk, és 51063 db birka állományunk, és számos szerteágazó dolgozóink, akikről gondoskodunk. Na ennyi a vagyonunk.Az első házasságomban csak, egy lakásnak az 1/2 része volt. Azért osztom ezt meg, hogy lássák egyesek a két házasságom különbözetét.Ma kemény munkával lehet gyorsan vagyonosodni. Az esetleges irigyek meg kövessék amiket én példámat.
2021. febr. 18. 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

És komolyan azt hiszed, hogy a lanyodat karpotolni tudod pénzzel az elvesztegetett évek miatt?.

Az elsőnek egyenként tök igaza van. Semmit nem kell tenned.

Lexus nincs véletlenül a családban? A Merci meg az Audi már olyan snassz..

2021. febr. 19. 00:10
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
Szörnyű ember lehetsz.
2021. febr. 19. 07:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Szeretném majd tudni, hogy mi lett.
2021. febr. 19. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Tehát neked csak egyetlen gyereked van, jól értem? Akkor nem fog menni a 4 egyenlő rész.

Ha nem lenne végrendelet, halálod esetén a vagyonod fele a lányodnak járna, a másik fele pedig a férjednek. (Kivéve a közösen lakott lakást, mert abból a te részedet csak a lányod kapná, és ezen a részen holtig tartó haszonélvezetet kapna a férjed.)

Ha pedig lesz végrendelet, akkor akár beleveszed a lányodat meg a férjedet, akár nem, a nekik járó dolgok 1/3 részét mindenképpen ők kapják, kötelesrész címén. (Vagy pontosabban, minimum az 1/3 részét, de természetesen kaphatnak többet is.)

De az ügyvéd vagy közjegyző fel is fogja hívni a figyelmedet, hogy eleve úgy érdemes megírni a végrendeletet, hogy ez az 1/3 rész szerepeljen benne, és a maradékot (vagyis, 2/3 részt) oszthatod fel a férjed gyerekei közt.

Esetleg, azt meg tudod csinálni, hogy tekintetbe veszed azt, hogy a férjed után majd a gyerekei öröklik tovább a tőled örökölt dolgokat, és úgy alakítod a részesedéseket, hogy összességében nagyjából kijöjjenek fejenként az 1/4 részek a 4 gyereknek.

Ugyanígy át kell számolni a százalékokat arra az esetre is, ha a férjed halna meg előbb.

2021. febr. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!