Ha elsőfokon több év börtönt kapnál, fellebbeznél úgy, hogy benne van a pakliban, hogy súlyosbítják az ítéleted?
Figyelt kérdés
És nem vagy ártatlan.2021. febr. 13. 10:15
1/7 anonim válasza:
Lehet fura ez a mai világban, de én ha bűnt követnék el, akkor elfogadnám az ítéletet, mert úgy érezném, megérdemlem.
2/7 anonim válasza:
Ha felfüggesztett börtön akkor nem.egyébként minden eset más, nyilván kikérném az ügyvédem tanácsát.
3/7 anonim válasza:
Nincs életem, nincs jó vagy rossz hely számomra. Mindenhol túlélek és harcolok a démonjaimmal. Nem lebbeznék fel.
4/7 anonim válasza:
XD
Ez nem így működik.
Az ítélet súlyosbításának csak akkor áll fent a veszélye, ha az ügyész fellebbez súlyosbításért. A másodfok mindig csak azt mérlegeli, amire fellebbezés érkezett.
Ha csak te fellebbezel enyhítésért, akkor nem mérlegel súlyosbítást. Enyhít, vagy helyben hagy.
5/7 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy az ügyész is fellebbez.
2021. febr. 13. 12:24
6/7 anonim válasza:
Nem rajtad múlik, hogy súlyosbításért fellebez e az ügyészség, mert ha így tesznek, akkor tökmindegy hogy te fellebbezel, vagy sem.
7/7 anonim válasza:
#4, #6-nak:
Bocs, de ment a dislike!
Ha az ügyész fellebbez súlyosbításért, akkor qrvára nem mindegy hogy fellebbezel -e?
Ha nem teszed, akkor a másodfok csak a súlyosbítás irányában fog mérlegelni, ami neked bármi lehet, csak jó nem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!