Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ellopták a táskámat lassan 1...

Ellopták a táskámat lassan 1 éve, nincs visszajelzés, szerintetek mikor vonják felelőségre a tettest?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve, hogy ellopták a táskámat az Árkád étkező részénél a földszinten. Egy powerbank, uzsonna, és egy fényképező gép volt a táska tartalma. Rögtön feljelentést tettem, és saját szememmel láttam az elrablóról a felvételeket, amint elveszi ravaszmód a táskát majd visszaül a barátnőjéhez, és örül a táska tartalmának. Azóta meg lett az uriember. Majdnem egy éve, kb. 150 ezer ft. a kár. A táska és a benne lévő cuccok már rég eladásra kerülhettek, nem találták meg őket, és természetesen a tettes tagadja, hogy volt benne fényképezőgép. Munka gép volt a kollegámmal ettünk az nap az Árkádban. A lényeg, hogy többszőr kerestem a rendőrséget, aki az ügyemet kezeli, és érdemben nem nagyon volt előre jutás az ügyben. Ha nincs is esély arra, hogy a kártérítést megkapom, mert elnézést kér vagy akármi, valamilyen módon, szerintetek lesz tárgyalás? Csak lesz... Illetve, hívogassam, (az évben, kb. Kétszer hívtam) vagy keresni fognak majd, csak mert külföldre tervezek, és nem igazán szeretnék már várni. Szeretném ha a tettes megfizetne az elkövetett bűneivel egyenlő mértékben, ugysn is nem csak a táskámban lévő értéket veszítettem el. És szeretném ha neki is ez egy tanulság lenne értelemszerűen.

2021. febr. 12. 11:40
A kérdező szavazást indított:
Keressem még őket telefonon.
Elhanyagolhatját az ügyet
Sor kerül a tárgyalásra
Nem kerül sor a tárgyalásra
8 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Sokkal jobban jársz ha három ukrán vendégmunkást megkérsz, hogy beszélgessenek el vele. Neked nem kerül sokba, neki örök emlék lesz - és ha ügyes fiúkat fogsz ki, még az sem derül ki, hogy közük van hozzád.
2021. febr. 12. 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Neked ezzel nincs semmilyen dolgod mert a büntetőjogi felelősségre vonásába neked nincs beleszólásod.

Nem is értem hogy mit szeretnél.

2021. febr. 12. 12:26
 3/8 Fsms ***** válasza:
100%

Ha elítélik büntetőjogilag, utánna mehetsz polgári bíróságra és pereskedhetsz évekig. Utánna ha megnyered, akkor válik végrehajthatóvá, de ha nincs a néven semmi nem kapsz pénzt.

Ha a nyomozás során zárolták az elkövető vagyonát, akkor szerencséd van, ha nem ne nagyon számíts , hogy valaha megtérül a károd.

2021. febr. 12. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:
2 plusz információt, véleményeket, amik érkeztek is. Az ügyészség kezében van, demég van másfél évük. Nem hiszem hogy vádat emelnek majd.
2021. febr. 12. 12:48
 5/8 Fsms ***** válasza:
ha nem ítélik, el sajnos elfelejtheted, soha nem jutsz a pénzedhez.
2021. febr. 12. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarlak elkeseríteni, de szarnak rá mint ahogy látod, nem lesz felelősségre vonva
2021. febr. 12. 13:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Fsms!

Igazad van.

Kérdező! Semmit nem tudsz egyelőre tenni, ha elítélik, polgári per keretében kérheted károd megtérítését.

2021. febr. 12. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogyan alakultak a dolgok, kérdező? Kaptál kártérítést?
2021. okt. 9. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!