17 évnyi együttélés után a párom elhalálozott. Én jelenleg is az ő lakásában lakok. A hagyatéki tárgyalás várok, de az még odébb van. Vérszerinti örökökös kitehet e a lakásból?
"Igen van végrendelet és azt tartalmazza hogy élettársi viszony alatt szerzett ingóság fele az elhunyt lányáé."
A végrendelet csak arról szólhat, ami az elhunyt tulajdona volt. Ha a te neveden van az autó, akkor az a tiéd, arról az élettársad ugyanúgy nem tudott végrendelkezni, mint én. Házasság esetén csupán a házasság tényével megszerezhette volna az autó tulajdonjogának felét, de élettársi kapcsolatban ilyen nincs. Ha az autó a tiéd, akkor nem volt hozzá semmi köze. Kizárólag az ő nevén lévő dolgokhoz, mert azokhoz meg neked nem volt közöd (eddig, mert ezután a felük téged illet).
25: szerintem többen is leírtuk: jogilag nem maradhatsz.
De attól még az örökös lehet "kegyes" veled, és megengedheti... Ezt vele kell megbeszélned.
Milyen viszonyban vagytok? Esélyes lehet, hogy akár valami méltányos bérleti díjat fizetsz neki?
Elsőként:
Már többen is felvetették a kérdést, amire nem érkezett válasz: milyen viszonyban vagy a "lányoddal"?
(nagyban befolyásolhatja a jövőben a sorsodat)
Másodjára:
Azt írod: "Én még mindig a lakásban lakok és nem igazán szeretném elhagyni... Sajnos a rezsit nem igazán szeretném fizetni, hisz kisnyugdíjas vagyok." - ezt akkor most mégis hogyan kellene elképzelni?
(ki fizetné a rezsit helyetted, ha a lakásban maradnál?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!