Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 17 évnyi együttélés után a...

17 évnyi együttélés után a párom elhalálozott. Én jelenleg is az ő lakásában lakok. A hagyatéki tárgyalás várok, de az még odébb van. Vérszerinti örökökös kitehet e a lakásból?

Figyelt kérdés
2021. febr. 6. 13:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%
4 vagyok. Igen, ahogy az ötös írja, hogy milyen viszonyban vagytok. Én például nem tudnám anyám élettársát kirakni ilyen esetben , hiába anyám háza. 20 éve vannak együtt, a gyerekeimnek ő a papa. Ő is felújította, gondozta a házat, nemkülönben elviselte anyámat.
2021. febr. 6. 17:19
 12/36 anonim ***** válasza:

8

Nem tartozik a kérdéshez, de bejegyzett élettársak csak azonos neműek lehetnek, ez pótolja a házasságot sok tekintetben.

Különneműeknél regisztrált élettársi kapcsolat lehetséges.

2021. febr. 7. 06:59
 13/36 A kérdező kommentje:
Az lenne a kérdésem, hogy az autó ingóságnak számít e? Mivel az élettársi kapcsolatban lett véve és az áll a végrendeletben hogy minden ingóság fele az elhunyt lányáé. Követelheti e az autóm felét ami az én nevemen van?
2021. febr. 7. 10:46
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

13: ezt most komolyan kérdezed...????

Miért ne lenne ingóság? Le van betonozva? Téglából van? :)))

Bocs, hogy karikírozom, de ez annyira alapvető!

Nyilván ingóság. De nem feltétlenül kell kettévágni az autót - megegyezhettek a lánnyal, hogy értékben feleztek, és megosztjátok az ingóságokat. Pl. tiéd az autó - de övé a Herendi készlet, vag yfordítva...

2021. febr. 7. 11:33
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Ami a neveden van, az a tied. Bele sem kerül a hagyatékba.
2021. febr. 7. 13:46
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te neveden van az autó, hogy került egyáltalán szóba...???

Az nem része a hagyatéknak, ami nem az elhúnyt nevén volt!

2021. febr. 7. 13:48
 17/36 A kérdező kommentje:
Azért gondolom, mivel a végrendeletben az áll, hogy amit élettársi kapcsolat alatt szereztünk minden közös vagyont felezni kell és az autót kb. 5 évre vásároltam hogy össze költöztünk. A tv az elhunyt párom nevén van és az is fele-fele. Ezért gondoltam hogy az autó is.
2021. febr. 7. 17:33
 18/36 anonim ***** válasza:
A tv-nek nincs tulajdoni lapja, az autónak van. Van végrendelet?
2021. febr. 7. 21:26
 19/36 anonim ***** válasza:
Tv hogy lehet vki nevén?
2021. febr. 7. 21:55
 20/36 A kérdező kommentje:
Tv úgy lehet, hogy részletre lett vásárolva és a számlán ott van hogy ki vásárolta. Igen van végrendelet és azt tartalmazza hogy élettársi viszony alatt szerzett ingóság fele az elhunyt lányáé. Én még mindig a lakásban lakok és nem igazán szeretném elhagyni.A volt párom lánya fogja örökölni, ez benne is van a végrendeletben. Sajnos a rezsit nem igazán szeretném fizetni, hisz kisnyugdíjas vagyok.
2021. febr. 8. 06:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!