A feljelentéseket minden esetben rögzíteniük kell?
Az érdekel hogy a "kinevetnek a rendőrségen" városi legenda valós-e.
Nyilván az ország szélén egy eldugott kis település rendőrörsén ilyen simán megtörténhet, szerintem történnek ennél durvább esetek is.
De engem nem ez a kivétel érdekel, hanem a jog. Köteles-e a rendőrség a feljelentést rögzíteni?
Természetesen a feljelentést megtétele után a hatóság dönthet úgy hogy visszadobja (elutasítja) de ezt nyilván csak rögzített, megtett feljelentéseknél lehet, mert ami nem létezik, azt hogy utasítanák vissza... Na nem erről kérdezek, hanem magáról a feljelentés megtételéről.
Köteles-e a rendőrség minden feljelentést rögzíteni?
Ember ha elolvastad volna a kérdésem rájöttél volna hogy engem csak az érdekel hogy ez a városi legenda igaz-e.
Amikor valaki kérdezi hogy pl elloptak tőle 2.500Ft-ot kb mindenki azt szokta neki írni hogy ezért kiröhögnék a rendőrségen. Bár láttam már nagyobb dolgoknál is ezt leírva, és általában fel is vannak pontozva ezek a válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!