Magyar közintézmények weboldalának meg kell-e felelnie a GDPR-nek?
Konkrétan iskolákat tudnék felhozni példának, nemrég megnéztem minden régi sulimnak a weboldalait unalmamban és van online jelentkezés, egyiknek meg egy ilyen belsős "fórum" is plusszba (regisztriációval nyilván), de a weboldal nem felel meg a GDPR-nek.
-Nincs adatvédelmi tájékoztató
-Nincs adatvédelmi biztos
-Nincs semmi konkrétan
Nem az zavar hogy nincs, hanem én pl akartam csinálni egy hobbi weboldalt de a GDPR miatt inkább nem, mert nem akartam a saját nevemet lakcímemet stb kiadni amikor megjelöltem volna magam adatvédelmi biztosnak, ha én is azt csináltam volna mint ezek a sulik hogy b@szok rá akkor engem meg megbüntettek volna több százezer forintra.
Amúgy szerintetek ha felnyomnám az egyik sulit akkor mi történne?
Megbüntetné az állam kvázi önmagát?
(Nem tervezem nyugi bár egyik suli elég tré volt, sok volt a susmusolás anno)
Beírtam a google-be hogy "does gdpr apply to schools?" és a válasz minden esetben igen volt, egy weboldalt sem találtam ami azt mondja hogy nem.
Mivel úniós törvény így nem gond hogy nem magyar találatok, még az únió tagjai vagyunk.
Akkor most mi van? Miért szavaztok a nem-re?
Na sikerült hosszú ú-val írni az unio-t .. :D
Az előző válasznél még csak a nem-en volt szavazat, mostmár látom van az igen-en is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!