Magánszemély birtokolhat emberi maradványokat?
Bocsi, a leírást valahogy lehagytam. Szóval arra gondolok, hogyha mondjuk egy rég elhagyott falu temetőjében kiások egy csontvázat, akkor az az enyém lehet?
A falu olyan szinten eltűnt, hogy ma már nyoma sincs, mezőgazdasági terület. A csontok viszont az 1700 nem tudom hányas dátum után kerültek a földbe, tehát nem számítanak régészeti leletnek.
"Szóval arra gondolok, hogyha mondjuk egy rég elhagyott falu temetőjében kiások egy csontvázat, akkor az az enyém lehet?"
Hát ilyet nem lehet. Ez kegyeletsértés.
Amikor nagymamámék építették a házukat, kellett a telekre földet vinni. Mivel volt erdőjük, szántójuk, stb., az egyik nem művelt területről hozatták. Amikor egy koponya és lábszárcsont előkerült, azon túl, hogy mama kitért a hitéből, értesíteni kellett a rendőrséget, stb. Kiderült, hogy egy régi temető volt ott (vagy legalábbis onnan került oda csont).
Szóval ezesetben pl nem tudom mi a jogállás. Én a helyedben nem tenném. Mindig is akartam egy igazi koponyát, de visszatartott az, hogy az egy valamikor élő ember koponyája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!