1/4 anonim válasza:
Ha nem menti ki magat valami alapos indokkal, penzbirsagot kap. Ha tovabbra sem jelenik meg, elovezethetik (ertsd: kimennek a rendorok es beviszik).
2/4 anonim válasza:
Az eljárási törvények (Be., Pp.) értelmében rendbírság, végső esetben, ha nagyon nem akar megjelenni, a bíró rendőrrel elővezetteti. Ilyenkor az elővezetés költsége a tanút terheli. A tanút megjelenési, vallomástételi és igazmondási kötelezettség terheli. Csak törvényben meghatározott esetben lehet megtagadni a tanúzást, pl. hozzátartozója a fél vagy vádlott. A hamis tanúzást a törvény szabadságvesztéssel rendeli büntetni.
3/4 anonim válasza:
a rendörség kimegy a bejelentett lakóhelyére előállítani, ennek a költségét kiszámlázzák. valamint bírságot is kaphat, amit ha nem fizet be akkor le kell úlni. engem kb. 15 éve megbüntettek pont ezért ötezer forintra, 5 napig kellett volna ülnöm.
4/4 anonim válasza:
Függ a tanú minőségétől és a tárgyalástól is.
Én szüleim válásáta voltam beidézve tanúnak. Bélyeg nélkül kapott a bíró levelet, hogy tudja, tudom, hol lakik, megírtam benne, hogy engem akar le is lövethet én nem jelenek meg, hagyjon békén.
Érdekes módon semmilyen bírság nem jött és nem vittek sehova semmilyen őrizetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!