Ha a szomszéd gyerek átszökik az én kertembe, én pedig tolatok be az autóval a kapun és elütöm,mert nem látom és nem is számítok rá, ki lesz a hibás?
Ez nem ennyire egyértelmű. Pl távirányítóval kinyitod a kapudat és az fejbevágja a gyereket mert mögötte bújócskázol, akkor nem leszel hibás, mert nem számíthattál rá és nem láthattál. Irreális elvárni, hogy minden nap kiszállj a kocsiból és benézz a kapu mögé ( felmássz rá), hogy nem bújt-e el mögé valaki. Ha viszont a kapun belátni, akkor hibás leszel, mert megfelelő körültekintéssel észrevehetted volna.
Ugyanígy az autóval. Ha nem láthattad, mert szó szerint a kocsi elé ugrott féktávolságon belül, és a mertbe nem lehet kintről belátni, akkor nem leszel hibás. Minden más esetben igen.
A KRESZ magánterületen nem érvényesül. Ettől függetlenül, igen, te leszel a hibás. Te vagy a felelős.
Aki olyan baromságokat ír, hogy gyilkosság, az nem normális.
Akkor ez a törvény is csodálatos. Más hibája miatt még engem vennének elő. Meg sem lepődöm.
Szerintem a szülő a felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!