Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyvéd szerint miért jó, ha...

Ügyvéd szerint miért jó, ha egy ügy tárgyalás húzódik?

Figyelt kérdés

Van egy bírósági ügyem Békéscsabán, de nem odavalósi vagyok, de ez lényegtelen. Most vannak a tárgyalások. Nem az ottani kirendelt védő, félre ne értsétek, hanem Debrecenbe egy másik ügy miatt hatalmaztam meg ügyvédet.

Beszélgettünk is és említettem, hogy Csabán mi a helyzet, miben vagyok most és azt mondta, hogy Ő tud trükköket, hogy mit kell csinálni, hogy húzödjon a tárgyalás, ugyanis a felesége is bírósági titkár, és tud trükköt. Nem én mondom, ezt Ő mondta.

Vajon az ügyvéd miért mondta, hogy nem baj az, ha húzódik az ügy?

Szerinte nem baj. Miért?

2021. jan. 7. 13:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert zsírosabb, ha húzódik.
2021. jan. 7. 13:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert akkor te többet fizetsz nekik.

Amúgy sokszor a büntetést akkor kell kifizetni/letölteni amikor vége van az eljárásnak és ha húzódik a tárgyalás akkor később kell fizetni/leülni.

2021. jan. 7. 13:11
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem érted. Ezt egy másik ügyvéd mondta, nem az aki a Csabaiban dolgozik.

A Csabai kirendelt ügyvéden és az ügyészen is látszik, hogy szeretnék már, ha vége lenne, azonban ez nem így működik nem csak rajtuk múlik.

Ezt egy debreceni ügyvéd mondta. Neki mindegy hogy hogy áll a csabai ügy, Ő csak jótanácsként mondta.

2021. jan. 7. 13:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Elegünk van belőled levike! Azt mondtad elhúzol erről az oldalról újévre. Miért nem tetted?
2021. jan. 7. 23:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Mondani mindent lehet.

És a vasúthoz mozdonyhoz nem értettek.

2021. jan. 7. 23:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Jobban mint te
2021. jan. 8. 06:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor a v43 szili mozdonyon, a söntkapcsolónak, hány állása van? A kontrollernek hány fokozata van?
2021. jan. 8. 07:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az időmúlást enyhítő körülményként értékelik a büntetés kiszabásánál, ezért mondta az ügyvéd. De ha egy eljárás azért húzódik, mert az egyértelműen a vádlott sorozatos meg nem jelenése miatt történik, akkor ezt nem szokták nyomatékos enyhítő körülményként figyelembe venni. Ellenben, ha folyamatosan új bizonyítás felvételére kerül sor, mert annak idején bizonyos körülmények nem lettek tisztázva, nem voltak meg bizonyos bizonyítékok, később kerülnek elő, ellentmondások vannak pl. tanúk között, akkor ezeket mind vizsgálni kell az eljárás során, az több időt vesz igénybe, így telik az idő, ebben az esetben az időmúlás enyhítő körülmény. De mondom, nem úgy, hogy a vádlott folyamatosan nem jelenik meg pl., vagy az ügyvéd...
2021. jan. 8. 16:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Visszajött a masiniszta, és most ügyvédet akar játszani. :D
2021. jan. 18. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Minél tovább tart, annál tovább csapolja a pénztárcádat.
2021. jan. 29. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!