Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » JOGILAG, hol a határ/mi a...

JOGILAG, hol a határ/mi a különbség a 2 között?

Figyelt kérdés

Az erkölcsi és etikai része hidegen hagy, csak a büntetőjogi része érdekel!

A jog szerint, hol a határ a ZSAROLÁS és a mindkét fél számára előnyös ALKU/MEGEGYEZÉS között?

Pl.: Tanár összejön a diákjával, én ezt megtudom, és van is bizonyítékom. Elmondom a tanárnak, hogy sem az iskola, sem a családja nem fogja megtudni, cserébe engem felejtsen el. Ott voltam az óráin mindig, és mindig tökéletes a beadandóm. Ez nem zsarolás, alku, nem?

2021. jan. 1. 09:59
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Ez csak egy fiktív példa, a lényege a lényeg, azaz nincs semmi kényszerítés, csak egy simán visszautasítható alku.

A kérésemért cserébe NEM bűncselekmény lenne eltusolva!

2021. jan. 1. 10:00
 2/19 anonim ***** válasza:
72%

hát milyen a magyar ember

muszáj itt ügyeskedned mert különben még tisztességes ember válna belőled..

2021. jan. 1. 10:20
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Arra kényszeríted, hogy ne a saját akarata, hanem a te akaratod szerint cselekedjen, szóval szerintem zsarolás.
2021. jan. 1. 10:23
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem alku!

Ez zsarolás

2021. jan. 1. 10:28
 5/19 A kérdező kommentje:
Akkor másik példa: Összefutsz egy ismerőssel, aki villanyszerelő, és meglátod, hogy egy fiatal nővel van. Megkérdezed, hogy a neje mit szól hozzá, mire közli, hogy semmit, és nem is kell megtudnia. Te megesküszöl, hogy hallgatni fogsz. Majd megkérdezed, hogy tudna-e valakit, aki megcsinálná neked az új kerti világítást, ingyen? Ha ő igent mond, és elvállalja ingyen, akkor azt nem én kértem! Nem kényszerítettem! Ő, saját magától ajánlotta fel!
2021. jan. 1. 10:32
 6/19 anonim ***** válasza:
78%
Ha csak te szabod a feltételeket az zsarolás, ha meg tudtok egyezni az alku.
2021. jan. 1. 10:33
 7/19 A kérdező kommentje:
6.-nak. Na ez az, erről beszélek!
2021. jan. 1. 10:37
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
#5 Ez zsarolás, és azon felül hatalmas gerinctelenség.
2021. jan. 1. 10:38
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
367. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2021. jan. 1. 10:41
 10/19 A kérdező kommentje:

8.-nak.

Akkor ha meglátlak a szeretőddel, és megkérsz, hogy kussoljak, onnantól én nem kérhetek tőled semmit, soha?

Akkor az is zsarolás volt (Megtörtént eset!) amikor már nem volt több szabim, de nagyon kellett volna 2 nap. A főnököm meg mondta, hogy rendben...de...arra a 2 napra, kérné a kocsimat, mert leugrana vele a Sound-ra?

2021. jan. 1. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!