Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vezetésnek számít-e ha egy...

Ilda25 kérdése:

Vezetésnek számít-e ha egy kapubejárat előtt állok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Egy kapubejárat előtt ültem a kocsimba mivel a párom megvert így elmenekültem otthonról. A kocsiba a kormány mögött ültem, a motor járt mivel fáztam. Idegembe megittam 2 sört (a kocsiba volt egy tálcával). A rendőrök kb fél óra után oda jöttek. Bevittek a rendőrségre vezetői engedélyem elvették. 0,54-et fújtam. A rendőrök azt mondták, hogy 5 perc után állítottak meg, pedig ez nem igaz hisz az itthoni kamerát megnéztem 50 perc telt el attól, hogy én megszöktem és hogy a rendőrök utánam jöttek. Plusz a zsákutca ahová beálltam ott is vett egy kamera.

Az ügyvédem azt mondja 8 hónapra ugrott a vezetői engedélyem. Ő szerinte ez vezetésnek számított,több oktatóval is beszéltem szerintük míg az autó nem gurul addig nem számít vezetésnek.

Nekem nincsenek millióim és a munkám miatt szükségem van a jogsimra. Szerintetek mit tegyek?

2020. dec. 29. 20:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Na most már értem. Ezek szerint nem az a kérdés, hogy vezettél-e vagy sem, mert vezettél, hanem az, hogy a vezetés előtt vagy utána ittál-e. Amire Te hivatkozol, az az ún. ráivás, viszont akkor nem lett volna elég a sima légalkohol-vizsgálat, hanem vér- és vizeletvizsgálatra vagy kettős vérvételre kellett volna, hogy sor kerüljön. Még inkább gyanítom, hogy a renndőrök sztorija más lesz, mint amit te itt leírtál. Innentől fogva ez bizonyítás kérdése.
2020. dec. 30. 10:26
 12/16 anonim ***** válasza:
Majd kirendelnek egy orvosszakértőt aki megállapítja hogy az elmondásod alapján annyi idő alatt lehetett e akkora légalkoholszintet produkálni, ergo akkor ittad-e meg a két sört mikor mondtad.
2020. dec. 30. 10:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát pont ehhez kellett volna a kettős vérvétel, vagy a vér és vizelet mintavétel. Így a szakértő csak azt tudja megmondani, hogy az elmondás megfelel-e a mért adatnak. Mondjuk nekem a 0,54-es légalkohol két doboz sörhöz soknak tűnik, de nem vagyok orvosszakértő, egy vékony nőnél talán előfordulhat.
2020. dec. 30. 17:52
 14/16 A kérdező kommentje:

Csekket most kaptam 125000 forint ahhoz képest,hogy első alkalomról van szó szépen bele nyúlt a rendőrség.

Persze hogy más a rendőr sztorija.

Össze szedem a bizonyítékokat amik a kamera felvételei.

Mocskos ország lett ez! A párom meg védve van. Amúgy ő hívta rám a rendőröket hogy ,,elloptam” a kocsiját. Tudni kell mindent én tettem a segge alá. Külföldön dolgoztam betegápolóként havonta 500 ezret kerestem ő pedig szorta a pénzt. Szeptember óta új munkám van vállalkozó vagyok itthol és páromnak az a gondja hogy nem megyek ki dolgozni. Ő nem dolgozik semmit tehát mindent én veszek meg mamájánál lakunk ugyan úgy mamának is én. Sose jelentettem fel mert megvert ő most ezt tette velem

2020. dec. 31. 10:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát akkor végképp nem tudom, mi tart a párod mellett, és főképp azt nem, hogy ezért miért az ország a felelős, de ezt hagyjuk, mert nem ez volt a kérdés.

Viszont valami nagyon nem stimmel. Ezt biztos, hogy az ittas vezetés miatt kaptad? Az ittas vezetés 0,25 mg/l légalkohol felett ugyanis nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, azaz nem a rendőrség bírálja el, hanem a bíróság, nyomozás és vádemelés után. Te azt írtad, hogy 0,54 volt a fújás. Valami nem kerek.

2020. dec. 31. 11:13
 16/16 A kérdező kommentje:

Igazad van a kijárási tilalom megszegése végett kaptam a 125.000 forintos csekket.

Amúgy azért hibáztatom ezt az országot mert az ember dolgozik és azt a béreket sose fogjuk megkapni amit más országokba fizetnek.

Na de ne menjünk bele a politikába

Hamarosan jelentkezem

2021. jan. 1. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!