Vezetésnek számít-e ha egy kapubejárat előtt állok? Részletek lent.
Egy kapubejárat előtt ültem a kocsimba mivel a párom megvert így elmenekültem otthonról. A kocsiba a kormány mögött ültem, a motor járt mivel fáztam. Idegembe megittam 2 sört (a kocsiba volt egy tálcával). A rendőrök kb fél óra után oda jöttek. Bevittek a rendőrségre vezetői engedélyem elvették. 0,54-et fújtam. A rendőrök azt mondták, hogy 5 perc után állítottak meg, pedig ez nem igaz hisz az itthoni kamerát megnéztem 50 perc telt el attól, hogy én megszöktem és hogy a rendőrök utánam jöttek. Plusz a zsákutca ahová beálltam ott is vett egy kamera.
Az ügyvédem azt mondja 8 hónapra ugrott a vezetői engedélyem. Ő szerinte ez vezetésnek számított,több oktatóval is beszéltem szerintük míg az autó nem gurul addig nem számít vezetésnek.
Nekem nincsenek millióim és a munkám miatt szükségem van a jogsimra. Szerintetek mit tegyek?
Ha jár a motor és a vezető ülésben ülsz az vezetésnek számít.
Ha nem jár a motor, az nem számít vezetésnek.
Vagy ha jár, de nem a bal első ülésben ülsz, az sem számít annak
Amúgy sajnálom, megint az áldozat járt rosszul.
Nagyon bízom benne, hogy nem mész vissza ahhoz az emberhez.
Közúton tartózkodtál egy járó motorú autó vezetőülésében, ami éppen állt. Ez szerinted nem vezetés.
Ez esetben ha dugóban állsz, az sem minősül vezetésnek. A piros lámpánál vagy a zebra, esetleg vasúti átjáró előtt állva sincs szó vezetésről. Sőt, ha éppen állsz az út szélén, hogy a gyerek kiszálljon a hátsó ülésről, az sem vezetés.
Érdekes hozzáállás, nem mondom. Viszont ebben az esetben nem tudsz többet tenni, mint hogy jobb kézzel megveregeted a bal válladat, aztán nekiállsz kuncsorogni, hátha méltányosságból hamarabb visszakaphatod a jogosítványodat.
"megint az áldozat járt rosszul"
Az, hogy áldozat, nem az ő hibája. Az, hogy betolt 2 sört vezetés közben, csak az övé. Amúgy miért van olyan érzésem, hogy a kérdező férfi?
Most kapubeállóba álltál, vagy zsákutcába HAJTOTTÁL?
Valószínűleg itt ismét a rendőrségnek lesz igaza ;)
Köszönöm a válaszokat.
Elmenekültem a páromtól. Mivel nem volt hova menjek úgy gondoltam majd a kocsiba fogok aludni (tudom ciki de hát ez van).
Nő vagyok 28 éves 12 éve van vezetői engedélyem. Sosem történt hogy ittam volna vagy bármi más.
Igen betoltam 2 sört miután megálltam a kocsival. 8 napon belüli sérüléseim voltak ezt a rendőrök is látták hogy szépen le vert párom. Igen valószínű most a kuncsorgás lesz .
Miután ittam eszembe sem jutott hogy tovább vezessek. Nekem sokat számít a vezetői engedélyem. Azóta dolgozni sem tudtam na majd kiderül mi lesz ebből. Az ügyvéd számol mennyi lesz. Ha 150 ezerből megúszom az jó lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!