Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vezetésnek számít-e ha egy...

Ilda25 kérdése:

Vezetésnek számít-e ha egy kapubejárat előtt állok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Egy kapubejárat előtt ültem a kocsimba mivel a párom megvert így elmenekültem otthonról. A kocsiba a kormány mögött ültem, a motor járt mivel fáztam. Idegembe megittam 2 sört (a kocsiba volt egy tálcával). A rendőrök kb fél óra után oda jöttek. Bevittek a rendőrségre vezetői engedélyem elvették. 0,54-et fújtam. A rendőrök azt mondták, hogy 5 perc után állítottak meg, pedig ez nem igaz hisz az itthoni kamerát megnéztem 50 perc telt el attól, hogy én megszöktem és hogy a rendőrök utánam jöttek. Plusz a zsákutca ahová beálltam ott is vett egy kamera.

Az ügyvédem azt mondja 8 hónapra ugrott a vezetői engedélyem. Ő szerinte ez vezetésnek számított,több oktatóval is beszéltem szerintük míg az autó nem gurul addig nem számít vezetésnek.

Nekem nincsenek millióim és a munkám miatt szükségem van a jogsimra. Szerintetek mit tegyek?

2020. dec. 29. 20:22
A kérdező szavazást indított:
Rendőrség
Ittas vezetés
6 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudom a kerdes nem ez, de remelem nem mesz vissza a baratodhoz.. az ilyen nem valtozik!
2020. dec. 29. 20:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Járt a motor szóval vezetés.
2020. dec. 29. 20:27
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
ha jár a motor akkor az vezetésnek számít. álló motorral merev részegen is ülhettél volna a volánnál.
2020. dec. 29. 20:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha jár a motor és a vezető ülésben ülsz az vezetésnek számít.

Ha nem jár a motor, az nem számít vezetésnek.

Vagy ha jár, de nem a bal első ülésben ülsz, az sem számít annak

Amúgy sajnálom, megint az áldozat járt rosszul.

Nagyon bízom benne, hogy nem mész vissza ahhoz az emberhez.

2020. dec. 29. 20:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Természetesen, ha nem vezetsz,és nem is áll szándékodban, az sem nem ittas vezetés,sem nem a kísérlete. A gond az, hogy a rendőrség sztorija valószínűleg eltér a tiedtől. Azt mondjuk én sem értem a történetből, hogy milyen megállításáról és zsákutcába beállásról beszélsz, ezek szerint mégsem csak álltál?
2020. dec. 29. 21:02
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Közúton tartózkodtál egy járó motorú autó vezetőülésében, ami éppen állt. Ez szerinted nem vezetés.

Ez esetben ha dugóban állsz, az sem minősül vezetésnek. A piros lámpánál vagy a zebra, esetleg vasúti átjáró előtt állva sincs szó vezetésről. Sőt, ha éppen állsz az út szélén, hogy a gyerek kiszálljon a hátsó ülésről, az sem vezetés.

Érdekes hozzáállás, nem mondom. Viszont ebben az esetben nem tudsz többet tenni, mint hogy jobb kézzel megveregeted a bal válladat, aztán nekiállsz kuncsorogni, hátha méltányosságból hamarabb visszakaphatod a jogosítványodat.

2020. dec. 29. 21:52
 7/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Hogyan akartál volna 2 sör után továbbhaladni? Akinek létszükséglet az autó, mi a csudának iszik vezetés közben?
2020. dec. 29. 22:13
 8/16 Andizsuzsi ***** válasza:
22%

"megint az áldozat járt rosszul"

Az, hogy áldozat, nem az ő hibája. Az, hogy betolt 2 sört vezetés közben, csak az övé. Amúgy miért van olyan érzésem, hogy a kérdező férfi?

2020. dec. 29. 22:14
 9/16 anonim ***** válasza:

Most kapubeállóba álltál, vagy zsákutcába HAJTOTTÁL?

Valószínűleg itt ismét a rendőrségnek lesz igaza ;)

2020. dec. 29. 23:14
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Elmenekültem a páromtól. Mivel nem volt hova menjek úgy gondoltam majd a kocsiba fogok aludni (tudom ciki de hát ez van).

Nő vagyok 28 éves 12 éve van vezetői engedélyem. Sosem történt hogy ittam volna vagy bármi más.

Igen betoltam 2 sört miután megálltam a kocsival. 8 napon belüli sérüléseim voltak ezt a rendőrök is látták hogy szépen le vert párom. Igen valószínű most a kuncsorgás lesz .

Miután ittam eszembe sem jutott hogy tovább vezessek. Nekem sokat számít a vezetői engedélyem. Azóta dolgozni sem tudtam na majd kiderül mi lesz ebből. Az ügyvéd számol mennyi lesz. Ha 150 ezerből megúszom az jó lenne

2020. dec. 30. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!