Illegális e-mailben megtévesztő szöveggel pénzt utaltatni a számlaszámunkra?
Figyelt kérdés
Kaptam egy spam e-mailt NKM nevében, hogy mennyi a számla amit be kell fizetnem. Ott van a számlaszám ahova fizetni kell meg közlemény meg minden. Kérdésem az, hogy ezek a számlaszámok nincsenek névhez kötve és nem kellene az ilyen embereket rohadtul lecsukni? Hol lehet ezt jelenteni? Lesz-e eredménye ha jelentem. Ha nem akkor én is csinálhatok ugyanilyen vállalkozást következmények nélkül?2020. dec. 29. 13:18
11/14 anonim válasza:
"Kérdésem az, hogy ezek a számlaszámok nincsenek névhez kötve és nem kellene az ilyen embereket rohadtul lecsukni?"
Nyilván ezek külföldi fantomcégek nevében bejegyzett külföldi számlák valami távoli országban, nem Mariska megy be az OTP-be megnyitni, hogy utána utaltasson magának pénzt.
13/14 xswerdy válasza:
azért ha külföldi bankszámlaszámra kérnének utalást egy magyar közműszolgáltató nevében, az valószínűleg mindenkinek feltűnne.
14/14 Koplárovics Béci válasza:
"azért ha külföldi bankszámlaszámra kérnének utalást egy magyar közműszolgáltató nevében, az valószínűleg mindenkinek feltűnne."
Vajon azoknak is, akik bankkártyára utalnak? Azért a hazai pénzüggi kultúrából (annak hiányából) kiindulva nem biztos.
Egyébként több esetben nem utalást kérnek, hanem eleve kártyás fizetést (és nem lennék akkor sem meglepve, ha a kérdés is arra vonatkozna).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!