Ez közkincsnek számít?
Szóval a Wikipédián olvasható, hogy
Közkincs lehet egy alkotás, amennyiben
a szerző halálát követő január elseje óta eltelt 70 év (stb)
Na most, ha szeretném felhasználni Bánk bán - Hazám, hazám áriáját Simándy József előadásában, akkor Simándy vagy Erkel halálát kell nézni?
Mert Erkelt nézve közkincsnek minősül, de ha Simándyt is belevesszük, akkor nem. Valami ötlet? Én Erkelre tippelnék, mert végülis ő a szerző, de azért inkébb biztosra mennék
Ez jó kérdés, engem is érdekel. Nem tudom h a youtube mi alapján enged jogvédett tartalmat felhasználni. Mert ugye van amikor csak simán nem lehet pénzt keresni vele ami számomra nem gond hisz nem is az a célom hanem inkább oktatás jellegű, viszont van olyan helyzet mikor törli vagy némítja a videót, de pl amit én szeretnék felhasználni a youtube automatikusan aláírta h a tulajdonos a Hungaroton.
Ahogy elnézem Simándy hazám, hazám is a hungarotoné, szerintem ezeket fel lehet használni, de hátha ír vki aki jártasabb ebben.
Példa:
Gárdonyi Géza Egri csillagok című könyvét bármikor kiadhatod, és árulhatod.
Viszont egy már kiadott könyvön nem cserélheted le a kiadó nevét a sajátodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!