Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Saját tulajdonú kényszerből...

Saját tulajdonú kényszerből home office-ra használt laptop tönkremenetele a munkáltató felelőssége? Ki állja a kárt? Ki adja az új eszközt?

Figyelt kérdés

Mi van akkor ha engem a munkahelyem egyoldalúan (vagyis nem az én kérésemre ) home office-ba küld, és kénytelen vagyok a saját 1 szem laptopomat használni. Eszközt nem adnak így mit használok-ami van, a saját eszközt.

Az tönkremegy. A javítása horror árú lenne, gazdaságtalan. Új laptop vétele alsó hangon is 90-100.000 ft.

Ki a felelős a kárért? Ki adja az új eszközt?

Lehet engem arra kötelezni hogy „szerezzek“ új eszközt ahonnan akarok és amiből akarok, hogy folytathassam a munkámat?

A céget nem érdekli mennyi a javítás mennyi az új gép. Naná hogy nem érdekli mert 1 fillért se ad bele.

De a munkát elvárja-oldjam meg ahogy akarom, amiből akarom.

Ez így egy reális elvárás?

Nem úgy van eleve, hogy a munkavégzés eszközét a munkáltatónak kell adnia minden vitán felül?

2020. dec. 28. 10:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kedves munkaügyes troll 4-én bemész a munkahelyedre és felveszed ott a munkát...
2020. dec. 28. 11:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Természetesen minden esetben a munkáltató köteles biztosítani a munkaeszközt.
2020. dec. 28. 12:25
 13/13 A kérdező kommentje:

"bemész a munkahelyedre és felveszed ott a munkát.."

nehezen mert az irodaépület zárva, egy lélek nincs ott. Lakat van az ajtón.

Pajszert vigyek? Ez a szuper bölcsesség se jött be.

2020. dec. 28. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!