Saját tulajdonú kényszerből home office-ra használt laptop tönkremenetele a munkáltató felelőssége? Ki állja a kárt? Ki adja az új eszközt?
Mi van akkor ha engem a munkahelyem egyoldalúan (vagyis nem az én kérésemre ) home office-ba küld, és kénytelen vagyok a saját 1 szem laptopomat használni. Eszközt nem adnak így mit használok-ami van, a saját eszközt.
Az tönkremegy. A javítása horror árú lenne, gazdaságtalan. Új laptop vétele alsó hangon is 90-100.000 ft.
Ki a felelős a kárért? Ki adja az új eszközt?
Lehet engem arra kötelezni hogy „szerezzek“ új eszközt ahonnan akarok és amiből akarok, hogy folytathassam a munkámat?
A céget nem érdekli mennyi a javítás mennyi az új gép. Naná hogy nem érdekli mert 1 fillért se ad bele.
De a munkát elvárja-oldjam meg ahogy akarom, amiből akarom.
Ez így egy reális elvárás?
Nem úgy van eleve, hogy a munkavégzés eszközét a munkáltatónak kell adnia minden vitán felül?
"bemész a munkahelyedre és felveszed ott a munkát.."
nehezen mert az irodaépület zárva, egy lélek nincs ott. Lakat van az ajtón.
Pajszert vigyek? Ez a szuper bölcsesség se jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!