Ez így legális?
Figyelt kérdés
Csinálok/csináltam egy "Hazafi vagyok" című appot androidra, amiben lehet hallgatni ilyen hazafias nótákat (Pl. Kossuth nóta, Ott, ahol zúg az a négy folyó). Most előregisztrációs fázisban van, szóval még nem publikáltam. Ha nem kértem engedélyt az előadótól, akkor van jogom az ő zenéjét beletenni az appba (gondolom nem)? És ha megjelölöm a források közt?
Alkalmazás linkje:
2020. dec. 28. 10:32
1/6 anonim válasza:
Az hogy megjelölöd, hogy honnan loptad a dalt attól még az lopás.
2/6 anonim válasza:
Csak az írásos szerződés megkötése után használhatod a dalaikat.
3/6 A kérdező kommentje:
És egyébként a himnusz, szózat és a magyar indulók közkincsnek minősülnek?
2020. dec. 28. 11:47
4/6 anonim válasza:
Ha jól tudom, aszerző halálától 50 évet kell várni, hogy jogtisztán használhasd a művet. Továbbá, ha playstore on keresztül fizetne/használják, akkor nem annyira fognak baszogatni. Ha meg fejelent valamelyik banda/szerző aki méh él. Hááát akkor az baj, de reménykedni lehet, hogy hátha nme perre megy, hanem először felveszi veled a kapcsolatot
5/6 anonim válasza:
Himnusz, Szózat szövege közkincs, előadásuk csak akkor, ha az összes közreműködő közül utolsóként elhunyt halála után eltelt 70 év, s az azt követő január elsejével lesz közkincs.
6/6 anonim válasza:
A Szózatot vagy a Himnszt elénekelheted vagy eljátszhatod hangszeren és feltöltheted, mert már közkincs.
Az MTV kórusfelvételét róla viszont nem, mert az a Magyar Televízió tulajdona.
Madonna dalait viszont akkor sem adhatod el a jogtulajdonosok beleegyezése nélkül, ha Te énekeled el, vagy játszod el hangszeren, mert nem telt el az az idő, amikorra közkincsnek minősülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!