A négerkocka készítés vagy a cigánypecsenye rasszizmus?
A facebook letiltotta a süteményes képemet a négerkockámról arra hivatkozva, hogy nem felel meg az irányelveiknek mert szerintük rasszista szóhasználatot tartalmaz... Szerintetek jogosan művelték ezt?
Mit tehetünk, ha ez a sütemény neve...
10-es vagyok, miért kellett lepontozni a válaszom?
Attól, hogy nektek nem tetszik még igaz. Németországban élek, szoktam néha négercsókot venni, mindenhol Schokokuss van ráírva.
Ezzel én egy szóval sem mondtam, hogy én ezzel az átnevezéssel egyetértek, csak megjegyeztem, hogy nem annyira abszurd gondolat a négercsókot átnevezni, a németek már rég meg is tették. Mellesleg azon is felháborodnak páran a mai napig. De mint mondtam, a néger Németországban sokkal negatívabb jelentésű mint Magyarországon. Ettől még lehet, hogy valami hülye turista betéved egy magyar boltba és felháborodik a négercsókon.
Nem értem a pontozást a gyk-n.
14
Ez csak városi legenda, valójában Ruff József találmánya. A negro annyit tesz latinul, hogy fekete. Ugyebár a cukorka színe fekete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!