Eltitkolt munkahelyi baleset, érdemes lenne feljelentést tenni vagy csak rosszabbul jönnénk ki?
Egy hozzátartozóm munkahelyi balesetet szenvedett amelyért részben ő a hibás. Nem használt megfelelő csúszásálló gumicsizmát és elcsúszott (saját cipőjét használta), és beverte a szemét egy asztal sarkába.
Azonban a főnökei tudomást sem akartak venni a dologról, végigdolgoztatták a műszakot, majd munka után elment orvoshoz ahol közölték hogy nagyobb a baj mint gondolták. Azóta már 2x visszament orvoshoz, de a helyzet nem javult, valószínűleg maradandó látáskárosodást szenvedett.
Nekem nem meri elmondani hogy a főnökei megfenyegették-e bármivel, de olyan fura hogy "csak nem vettek róla tudomást és végigdolgoztatták a műszakot", amúgy szólt nekik, még műszak végén is hogy ő egyénileg mindenképp elmegy most orvoshoz mert érzi hogy baj van.
Ugye félti az állását, a mai világban munkát keresni szinte a legnehezebb dolog. Szerintetek érdemes lenne feljelentést tenni? Nyilván kirúgnák rövid időn belül mondvacsinált indokkal, de a munkahely felelősségét megállapítanák? Tudom a gumicsizma... de hogy 2 főnök is fittyet hányt a dologra, az furcsa, és nem hiszem hogy nem lenne jögi következménye. Mellesleg tiszta vér volt a szeme a baleset után, látták a főnökök is.
Ki nem rúghatják azért, mert jelentett egy mhelyi baelesetet. Más indokkal persze kirúghatják, de ha nem megalapozott, akkor elég rosszul járhat a cég ha a kirúgott mügyi bíróságra megy és az jogtalannak tartja a kirúgást.
Maradandó látáskárosodás nem egy apróság, amire csak úgy legyint az ember.
Szerintem jelentse. Az orvos nem kérdezte hogyan történt? Nem mondta, hogy ha munkahelyen történt, akkor jelentse?
Nem hordta a védőeszközt, ezért minden az ő felelőssége. Nem készült jegyzőkönyv sem, így simán mondhatják, hogy nem is volt véres a szeme, vagy hogy nem is történt semmi. Ha rosszul volt, minek dolgozta végig a napot?
A hozzátartozód mindent megtett, hogy rosszul jöjjön ki a dologból. Így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!