Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért hívják életfogytig...

Miért hívják életfogytig tartó szabadságvesztésnek azt amiből 25 év múlva szabadulni lehet?

Figyelt kérdés
Valaki meg tudja nekem magyarázni ezt a jogi anomáliát?
2020. dec. 14. 13:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%

Mert értelmetlen az élete. A viszkisnek is, az összes többi nyomorult bűnözőnek is, akiket el kell tartani. Van elég tisztességes ember, akikre lehet költeni a börtönökre meg a bűnözőkre szánt pénzt.

Nem akar lógni? Éljen becsületesen, egyszerű.

2020. dec. 14. 17:02
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

#6 te kevered a normális helyeken hozott elvi döntést a tor magyar valóság gyakorlatával. Nem kellene, hamis eredményre vezet.

Nem érdemes megkérdőjelezni az #1 választ a #4 és #5 kiegészítésekkel. Attól azok még igazak, a törvény így és e szellemben működik.

2020. dec. 14. 17:08
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
Engem nem érdekel ez, csak értéktelennek tartom a bűnözők életét. Felőlem mindet azonnal felakaszthatják, ennyi az egész. Óriási túlnépesedés van, erre rárakják a szutyok bűnözők eltartását is az egészséges társadalomra. Na így fordulhat elő, hogy többe kerül eltartani egy rabot, mint amennyi fizetést egy tisztességesen dolgozó magyar kap. Aztán kiengedik a gyilkosokat, hadd öljenek még több ártatlant. Tragikomédia.
2020. dec. 14. 19:44
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
13: Az a baj, hogy túl egysíkúan nézed a dolgot. Nem csak gyilkosságért kerül börtönbe az ember, ahogy utaltam is rá. És ha szerinted a rablásért is halálbüntetés kellene, onnan már csak pár lépés eljutni oda, hogy a szomszéd fájáról gyümölcsöt lopó gyerkőcöt is végezzük ki. Valamint -de ezt gondolom, te is tudod- létezik olyan is, hogy kompromittálás, bűncselekmény rákenése a másikra. Meg olyan is, hogy a támadott fél önvédelemből megöli a támadót, mégis börtönbe kell mennie, mert a bíróság aránytalan védekezési formát állapít meg vagy hasonló. A lényeg, hogy önhibáján kívül is bebörtönözhetik az embert. Az sajnos nem egészen úgy működik, hogy te eldöntöd, hogy soha nem fogsz bekerülni, és ez így is lesz. Hacsak nem egy lakatlan szigetre költözöl életed végéig.
2020. dec. 14. 20:51
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

Itt elítélt bűnözőkről van szó, nem fákról lopó gyerekekről. Ez a bűnözősimogató terelés az, ami miatt egyáltalán előfordulhat, hogy egy bűnöző büntetését felezik, harmadolják.

Én azt írtam, hogy szerintem kössék fel őket. Nyilvánvaló, hogy ez nem fog megtörténni, de az végképp nem jó, hogy a jogerősen kiszabott büntetésüket sem kell letölteniük, mert szegényeket próbára kell bocsátani, hátha megbánták bűneiket.

Ezzel csak a tapasztalt bűnözőket engedik vissza a társadalom nyakára, akik úgyis visszaesők lesznek. Minél többet simizik őket, annál jobban felbátorodnak, hisz csak nyaralni mennek a böribe. Ha menne a kötél a nyakukba, már hiába lenne a jajveszékelés, de a többségnek jobb lenne.

Az ártatlanul bebörtönzött emberek megint más téma, de ezzel is lehet takarózni, amikor valaki a halálbüntetés ellen ágál.

Engem aztán nem érdekel egyik betörő sorsa sem, csak közöttünk ne élhessen újra. Nem kellett volna bűnöznie!

Aki meg sajnálja őket, alkalmazza őket a munkahelyén, etesse őket a saját pénzén.

2020. dec. 14. 20:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
15: De ha visszahoznák a halálbüntetést, téged kompromittálna valaki, és ártatlanul ülnél a halálsoron, a kivégzésedre várva, lehet, hogy mindjárt másképp gondolkodnál a dologról.
2020. dec. 14. 21:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem azért sokat nem engednek ki 25 után se, nem ok nélkül kapta az életfogytot.
2020. dec. 15. 01:00
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

17: Na ja, nyilván nézik a bent tanúsított viselkedését. Ha a 25 év alatt végig mintarab volt (mert ilyen is megesik, ha ritkábban is), egyszer se kellett megfegyelmezni, vagy sötétzárkába dugni, akkor azért esélyes, hogy utána vissza fog tudni illeszkedni.

Ugyanakkor persze én is tisztában vagyok avval, hogy létezik intézményfüggőség, ahogy A remény rabjai-ban is elhangzik. Egy ismerősöm régen mesélte, hogy hajnalban Szegeden, a Csillag börtönnél látta, hogy egy hetvenes öreg fószert úgy kellett kilökdösni az utcára, folyamatosan azt hajtogatta, hogy ő maradni akar, mert nem tud mit kezdeni kint ilyen hosszú idő után.

2020. dec. 15. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!