17 évesen apa lettem! Féléves korába széjjelmentünk a párommal! Azóta egyedül nevelem a fiamat már 9 éves mindnünk megvan ház autó stb. Az anyja 9 év alatt semmit nem fizetett! Valamit tudok útolag kicsiakrni töle?
Fiam tisztába van vele, h ki az anyja!
Elkezdte iskola elött várni zaklatni, de fiam nem törödik vele. Azt mondta neki, h nem is ö az apád! Fiam elmondta csináltattam tesztet én vagyok az apa Mivel a. Az anyja sohasem dolgozott 1 napot se mert apucija tartsa el mai napig.
Az öregapja kiscsikóra óta látogatta vett neki dolgokat. pénzült minket.
És megpróbálja ellenem húzni a fiamat! És betelt a pohár!
Mondd meg neki, hogyha nem áll le a gyerek zaklatásával, elindítod a gyerektartási pert és visszamenőlegesen is kiperled a gatyájából is az elmaradt gyerektartásért.
Nem baj, ha erre utólag 9 évre nincs lehetőség, nyilván ő sincs vele tisztában.
Azt tudjátok, hogy ki az apa, de anyasági tesztet nem csináltattatok.
Ha netán tényleg ő az anya, és nincs jövedelme, akkor nem lehet érvényesíteni a követelést. Eleve a bíróságnak kellett volna megállapítani a gyerektartás mértékét, de feltételezem, hogy nem kezdeményeztél ilyen eljárást, és tárgyalás se volt.
Anyasági tesztet nyilván nem kellett csináltatni, mert nem volt kérdéses. Nem egy pusztaságban talált gyerekről van szó, akiről ki kellett deríteni, hogy ki az anyja.
A jövedelem nélküli szülő is köteles gyerektartásra, ilyenkor előlegezi meg az állam és ha a megadott határidőn belül nem rendezi, akkor behajtják rajta, vagy leültetik. Aztán a börtönkeresményéből utalják.
Abban viszont igazad van, hogyha egymás között nem tudtak megegyezni a gyerektartásról, akkor azt a Kérdezőnek kellett volna peresíteni, de nem most, hanem már 9 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!