Tarthatok idén szilveszteri bulit a saját lakásomba? Xddddddd
Ki hogy értelmezi?
Lehet én vagyok a fogyatékos.
De valami jogtudor avasson már be.
Tízen lehet csoportosulni egy helyen.
Az is csak este 8ig?
És az úgy nem jó hogyha hajnali 5ig itt buliznak aztán hazamennek? Xddddd
Vagy akkor megvágnak a yardok?
Plsss heeeelp:///
Ilyen esetben a haverok háza szálláshelynek minősül.
Bulizhattok, mi is így oldjuk meg.
Egyébként megmondom neked, hogy én sokat járok éjszakánként haza munka miatt és soha egy rendőrrel nem találkozok. Nem nagyon büntetgetnek, szerintem kihasználják az alkalmat és alszanak. Szóval ha közterületen tartózkodtok is nagy eséllyel megússzátok.
Van egy rendőr ismerősöm, ő is megmondta, hogy nem szokták ezt annyira figyelni. Ha épp úgy van, hogy többen sétálgatnak a járdán megkérdezik mi ügyben csavarognak de ha őszintén válaszolnak nem büntetik meg őket, maximum megkérik, hogy fáradjanak haza.
Autósokat abszolút nem állítják meg ha amúgy szabályosan közlekednek.
"De nem az van, hogy mindenkinek a saját lakásába haza kell érni este 8ig?"
Nem. Én pl sosem otthon tartózkodom éjjel, csak nem lófrálok.
Egyébként te magad másoltad be:
"3. § (1) Este 8 óra és reggel 5 óra között - e rendeletben meghatározott kivétellel - mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni."
Nem csak lakhely vagy szálláshely lehet, hanem tartózkodási hely is. Semmi sem írja elő, hogy otthon kell lenned.
Gyermekeim.
Akkor ideje lenne (úgy érzem) elő venni a tartózkodási hely definícióját.
Mert úgy érzem értelmezési problémák vannak.
1992. évi LXVI. törvény
a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról *
Értelmező rendelkezések
5. § E törvény alkalmazása során:
"(3) A polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik."
(3) A polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik.
Ismét egy netjogtár.
Szevasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!