Rágalmazás miatt hogyan zajlik a tárgyalás?
Megírtam a feleségnek, hogy engem meg másokat is zaklatott a férje.
Feljelentettek rágalmazásért, beadták az indítványt is.
Mit jelent az, hogy "megírtad"?
Magánlevelet írtál, lezárt borítékban elküldve vagy kiposztoltad esetleg a feleség közösségi oldalára (Facebook,Twitter)?
Nem mindegy ugyanis...
A magánvádas eljárásban a Járásbíróság dönt végzéssel.
Első körben - kötelezően - megkísérli a bíróság a békítést a felek között. Ha ez sikeres, akkor megszünteti az eljárást a bíróság. Ezt a személyes meghallgatást bírósági titkár fogja lefolytatni.
Ha nem békültök, akkor a titkár megkérdezi a feljelentőt, hogy kívánja - e az eljárás továbbfolytatását (ezt kötelező megkérdezni), ha igen, akkor meg kell jelölnie a feljelentőnek a bizonyítási eszközeit. Csak megjelölni kell, BENYÚJTANI ITT SEMMIT NEM KELL.
Ezt követően a titkár tájékoztatja a feleket, hogy az ügy büntetőbíróhoz kerül, és tőle fognak a felek idézést kapni.
Ebben a szakaszban kell majd előterjeszteni a bizonyítékokat.
A bíró végzéssel dönt és költségben (ha van) marasztal.
Privát üzenetben leírtam, hogy zaklat a férje és megcsalja a privát, nyilvános email címére, EGY ALKALOMMAL. Ugyanis olyan durván zaklatott, hogy nem tudtam semmi mást.
Szóval szerintem ez nem rágalmazás.... Egyrészt igaz, kettő privát üzenet volt. Házkutatási paranccsal kijött a rendőrség hozzánk lefoglalni a telefont, be kellett mennem az örsre. Még ha valami komolyabb ügy lenne, nem az, hogy zaklat a férje, a felesége meg feljelent rágalmazásért. Bár azt olvastam, hogy ilyenért nem is szabadna házkutatást kiadni....
Jelenleg a bíróságon van az ügy, azon áll, hogy kíván-e a magánindítvánnyal élni.... Még nem döntött. Anyám hülyeségére, felhívtam, hogy beszéljük meg. Nagyon készséges volt, de nem jelent meg a megbeszélt időpontban. Gondolom, akkor azt jelenti, hogy eljárást akar.... Bár szerintem akkor ő sem jár jól. ugyanis elmondtam, hogy korábban mennyi ideig és milyen durván zaklatott, azért volt az egész....
Megtudták, hogy én voltam, nem tudom, miért kell ezt tovább feszélyezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!